27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Andreea Merla: „Visul oricărui sportiv este să ajungă să joace pentru naţională“ (FOTO)
Andreea Merla: „Visul oricărui sportiv este să ajungă să joace pentru naţională“ (FOTO)

Handbalul juvenil gălăţean se menţine în topul naţional în ultimul deceniu. Pepiniera locală a produs talente şi continuă să o facă. Astăzi ne-am gândit să vă facem cunoştinţă cu Andreea Merla, componentă a echipei de junioare 1 de la CSM Galaţi, antrenor Sanda Asandei, 18 ani neîmpliniţi, elevă din toamnă în clasa a 12-a la Colegiul Naţional Costache Negri din oraşul nostru.

- Cum ai început handbalul?
Totul a început când eram doar în clasa a II-a, aveam 8 ani şi norocul a fost să dau peste domnul profesor de sport din vremea respectivă, soţul doamnei antrenoare.
- Care este idolul tău?
Din ţară mereu am apreciat-o pe Valentina Ardean Elisei. Îmi plăcea la ea bărbăţia din timpul meciurilor şi modul în care ridica echipa cu ea. Din străinătate, am o admiraţie pentru Jovanka Radicevic, Majda Mehmedovic sau Carmen Martin, toate fiind pentru mine un exemplu de urmat.
- Care este cea mai amuzantă amintire din handbal?
Cea mai amuzantă amintire cred că e de la turneul semifinal de la Călăraşi când am ocolit oarecum odihna de la prânz şi „profa” ne-a scos la alergat. Eram destul de afectată de situaţie atunci dar acum îmi aduc aminte totul şi zâmbesc.
- Dar cel mai greu moment...
Un moment dificil nu există. În viaţa unui sportiv există urcuşuri şi coborâşuri. Pot fi accidentări, meciuri pierdute la limită, turnee finale ratate dar totul te întăreşte şi te face mai puternic, te pregăteşte pentru ce urmează.
- Ce-ţi place să mănânci?
Încerc să mănânc cât mai sănătos dar nu mă pot abţine niciodată de la paste şi cartofii prăjiţi.
- Ce muzică îţi place să asculţi?
Ascult orice tip de muzică, depinde doar de starea mea din momentul respectiv.
- Ce faci în timpul liber?
Timpul liber mi-l petrec cu prietenii şi cu familia.
- Ce vei face prima oară după ce viaţa va reveni la normal?
Îmi este dor de un antrenament în sală, îmi este dor de minge şi de asemenea de echipă. Pregătirea din casă nu se poate compara cu cea din aer liber sau din sală.
- Care este visul tău?
Cred că e visul oricărui sportiv să ajungă să joace pentru naţională. Primul pas l-am reuşit, am debutat la cadete şi beach. Clar mai vreau să ajung acolo dacă mi se mai oferă ocazia. Mă voi antrena intens ca şi până acum.


Articole înrudite