20 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Andreea Răducan: Eu mi-aş dori foarte mult să o avem pe Simona Halep în echipa olimpică
Andreea Răducan: Eu mi-aş dori foarte mult să o avem pe Simona Halep în echipa olimpică

Fosta campioană olimpică Andreea Răducan a declarat, joi, că gimnastica românească are şanse să câştige o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris la individual, dar a subliniat că este foarte importantă forma pe care o vor avea fetele în ziua concursului.
"Am putea să ne gândim la o medalie a gimnasticii româneşti la Paris, la o medalie la individual, mă refer la o finală pe aparate. S-a vorbit mult şi se vorbeşte despre Sabrina Voinea, eu mă gândesc că şanse are şi Anamaria Bărbosu... dar, din ce am văzut până acum, ţine foarte mult şi de ziua pe care o prind fetele. Nu mai e ca atunci când ştiai că eşti foarte bine pregătit şi rămâne doar să te urci pe aparat, să îţi faci treaba foarte bine şi eşti acolo, la bătaie. Atunci locurile 1, 2 sau 3 depindeau de o sutime, o zecime, o mică dezechilibrare, acum diferenţele se văd destul de bine şi cred că e important să ne gândim acum la a reconstrui unitatea unei echipe, care pare cumva că lipseşte fetelor noastre. Eu am simţit unitatea aceasta a echipei, ştiam că nu sunt singură în concurs, chiar şi atunci când eram în finalele pe aparate", a afirmat Răducan.
Ea speră ca numărul sportivilor români calificaţi la Paris să crească până la începerea Jocurilor Olimpice.
"Cred că toţi cei care mai au şansa de a se califica la Jocurile Olimpice merită susţinerea noastră. Trebuie să ne ţinem pumnii strânşi pentru ca ei să fie prezenţi la Paris. Ne dăm seama din ce în ce mai mult că simpla calificare la Jocurile Olimpice nu e un lucru atât de simplu de realizat. E foarte multă muncă din partea tuturor. Pare din ce în ce mai dificil să ajungi la Jocuri, dar asta nu înseamnă că e imposibil. Iar eu am mai spus că sportul, prin rezultatele lui de acum, mai bune sau mai puţin bune, e o radiografie a societăţii", a adăugat ea.
Andreea Răducan îşi doreşte de asemenea ca jucătoarea de tenis Simona Halep, a cărei suspendare pentru dopaj de 4 ani a fost redusă la 9 luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, să poată reprezenta România la JO de la Paris.
"Eu mi-aş dori foarte mult să o avem pe Simona Halep în echipa olimpică. E un sportiv emblemă pentru ţara noastră, merită să fim alături de ea. În ceea ce priveşte incidentul prin care a trecut, eu mi-aş dori ca oamenii care iau astfel de decizii să îşi asume foarte bine această responsabilitate. Sigur că poţi să vii apoi şi să faci curat, dar cumva răul este deja făcut, mă refer la mentalul sportivului. Apoi şi oamenii spun 'sigur a făcut ea ceva'. Dar nu e deloc aşa. Un sportiv nu are datoria să se uite pe o etichetă să vadă ce conţine sau dacă produsul e contaminat sau nu. Scopul nostru ca sportivi e de a avea grijă de sănătatea noastră şi de a da tot ceea ce avem mai bun atunci când este concursul", a mai spus fosta gimnastă.
Andreea Răducan, campioană olimpică la Sydney 2000, a participat, joi, la forumul IntegriSport 3.0 organizat de Agenţia Naţională pentru Sport. Unul dintre obiectivele principale ale evenimentului care beneficiază de participare internaţională este acela de a asigura diseminarea informaţiilor şi cunoştinţelor privind manipularea competiţiilor sportive şi criminalitatea în sport la cât mai mulţi oficiali din domeniul judiciar şi al aplicării legii, participanţii având ocazia de a interacţiona cu experţi din alte 6 ţări (Austria, Bulgaria, Estonia, Grecia, România şi Spania) şi de a face schimb de cunoştinţe şi bune practici, notează Agerpres.

Citeşte şi Dreptatea a venit de la TAS: Simona Halep a primit reducerea pedepsei de la patru ani la nouă luni


Articole înrudite