25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Andreea Taivan: „Îmi doream de mult timp o experienţă în străinătate. Consider că am făcut o alegere foarte bună şi vreau să pot ajuta echipa cu tot ce ştiu eu mai bine”
Andreea Taivan: „Îmi doream de mult timp o experienţă în străinătate. Consider că am făcut o alegere foarte bună şi vreau să pot ajuta echipa cu tot ce ştiu eu mai bine”

Anul 2021 a debutat cu o veste foarte bună pentru iubitorii handbalului. Gălăţeanca Andreea Taivan, 23 ani, extremă dreapta a semnat un contract cu gruparea franceză JDA Dijon Handball. „Sunt foarte fericită că am reuşit să fac asta. Îmi doream de mult timp o experienţă în străinătate. Toată lumea a fost foarte primitoare şi săritoare cu mine. M-au ajutat să mă integrez foarte repede şi mă simt foarte bine alaturi de noile mele coechipiere. Eram într-un punct al carierei destul de dificil şi timpurile pe care le trăim (pandemia şi toată situaţia din întreaga lume) au accentuat lucrul acesta. Mi-am dorit întotdeauna să experimentez şi în altă parte, să nu mă limitez doar în România. Consider că am facut o alegere foarte bună deoarece am găsit aici foarte mulţi oameni de la care am ce învăţa. În momentul de faţă îmi doresc să ajung într-o formă sportivă foarte bună şi foarte repede, să pot ajuta echipa cu tot ce ştiu eu mai bine. Îmi doresc să cresc de la meci la meci, am ambiţii foarte mari, vreau să-mi demonstrez mie, în primul rând, că ultimii 2 ani din cariera mea nu sunt reprezentativi”, ne-a declarat Andreea Taivan.
Gălăţeanca şi-a făcut deja debutul la noua sa echipă care a remizat pe teren propriu, scor 21-21 cu Paris 92, o echipă Top 3 din Franţa. „Aseară a fost un meci dificil. Am făcut foarte multe greşeli tehnice. Am avut poartă şi o apărare bună, dar a fost destul de dificil să găsim golul în atac. Mi-am dorit să câştigăm. Paris 92 este ocupanta locului 3 în campionatul francez şi am reuşit să scoatem un egal cu ele. Mă bucur şi de lucrul ăsta, dar puteam să câştigăm. Mergem mai departe, avem un campionat destul de lung, cu foarte multe meciuri. Îmi doresc să fim sănătoase, pentru că asta e cel mai important”, a completat Andreea. Handbalista născută în Galaţi, a debutat la CSS Galaţi, are în palmares un titlu mondial în 2014 cu Naţionala de junioare a României în Macedonia şi o medalie de bronz cu Naţionala de tineret în 2016 - Rusia şi a jucat patru sezoane şi jumătate în Liga Naţională pentru CSU Danubius, Minaur Baia Mare, SCM Gloria Buzău şi Crişul Chişineu Criş.


Articole înrudite