27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Astafei şi Zaharia au adus victoria pentru Oţelul
Astafei şi Zaharia au adus victoria pentru Oţelul

Oţelul a disputat partida cu Concordia Chiajna după o săptămână tensionată. Jucătorii lui Lienen nu au vrut să intre în cantonament cu o zi înainte de partidă, în semn de protest faţă de neplata salariilor pe ultimele 3 luni. Galeria s-a mutat la tribuna a doua, pentru a fi mai vizibilă, şi a afişat încă de la începutul meciului un banner pe care scria „HOŢILOR!”. În aceste condiţii, meciul se anunţa extrem de dificil pentru elevii lui Ewald Lienen. Echipa gălăţeană trebuia să suporte şi handicapul accidentării lui Marquinhos, astfel că lucrurile se anunţau complicate. Gălăţenii s-au repezit pur şi simplu peste adversari dar Marius Şumudică a dovedit că este un mare admirator al autobuzelor create de Halagian şi Cârţu şi şi-a grupat echipa pe 3 linii în faţa portarului Râmniceanu. În minutul 4, Milea şutează de la 22 de metri şi portarul Chiajnei respinge greu de sub bară. Două minute mai târziu Ioniţă respinge de pe linia porţii reluarea cu capul a lui Lovin. Oaspeţii trimit primul şut spre poartă prin Purece în minutul 12. După ratarea lui Mişelăricu din minutul 13 vine singura ocazie a oaspeţilor. Wellington şutează din cădere şi Goicoechea respinge cu greu. În minutul 28 se consemnează cea mai mare ocazie a reprizei. Zaharia execută o lovitură liberă şi Sârghi îl devansează pe Râmniceanu, dar lovitura sa de cap trece milimetric peste bara transversală. În minutul 41 Mişelăricu se trezeşte cu o minge în careu dar şutează pe lângă poartă. Oţelarii se întorc de la cabine mai hotărâţi şi Tudorie iroseşte două ocazii imense, în minutele 47 şi 54. Junele atacant al Oţelului trimite mai întâi din 4 metri mingea pe lângă poartă pentru ca la faza următoare să şuteze incredibil din 3 metri în plasa exterioară, după ce Râmniceanu respinsese în faţă reluarea cu capul a aceluiaşi jucător gălăţean. Gălăţenii şutează apoi din orice poziţie dar jucătorii Concordiei se aruncă în calea baloanelor ca adevăraţi kamikaze. Golul mult aşteptat vine în minutul 74. Zaharia centrează şi Astafei înscrie cu capul. 1-0 pentru Oţelul. Elevii lui Lienen prind aripi şi 2 minute mai târziu Zaharia şutează superb de la 22 de metri şi face ca tabela să se modifice din nou. 2-0 pentru Oţelul. Singura dintre cele două echipe care jucase fotbal fusese răsplătită. Până la final nu avea să se mai petreacă nimic notabil, astfel că tabela a consemnat victoria Oţelului cu 2-0. Jucătorii şi galeria au cântat şi au dansat împreună la final, într-o atmosferă cum nu a mai fost de mult la Galaţi.
Formaţii - Oţelul: Goicoechea 6 - Milea 6, Sârghi 7, Prestia 7, Mişelăricu 6 - Giurgiu 5, Lovin 6, Cooper 7 - Zaharia 8 (Gavrilă) - Astafei 7 (Sevillano 6), Tudorie 4 (Henrique 5). Concordia - Râmniceanu 6 - Savin 6, Ioniţă 6, Papasterianos 5 (Bucurică 5), Bambara 5 - Roşu 5, Ispir 6 - Onduku 5 (Ganea), Purece 6 (Orlando 5), Serediuc 5 - Wellington 6.
Oţelul a obţinut o victorie importantă, dar problemele financiare sunt încă departe de a fi rezolvate. Finanţatorul, Dan Adamescu, caută un partener străin pentru a putea să mai scape de cheltuielile legate de echipă. Când se va întâmpla acest lucru... nu poate şti nimeni. Echipa gălăţeană va întâlni etapa viitoare pe Dinamo, într-o partidă care se va disputa pe „anticul” stadion din cartierul Ştefan Cel Mare.

Declaraţii
Declaraţiile de după partidă au fost în limitele normalului, mai puţin cele ale antrenorului Chiajnei. Marius Şumudică a dat vina pentru înfrângere doar pe jucătorii săi.
Narcis Răducan: „Băieţii au fost minunaţi în seara asta. M-aţi înţeles de ce am tras atât de mult ca să rezolvăm problema financiară. Rezultatul este unul corect după ceea ce au arătat în teren cele două echipe. Patronul a înţeles şi a plătit restanţele financiare către jucatori cât şi datoriile pe care le aveam către terţi, astfel că nu mai sunt probleme cu licenţierea”.
Victor Astafei: „Toate meciurile sunt foarte grele dar astăzi era foarte important să câştigăm. Am crescut de la meci la meci şi am demonstrat că avem valoare mai mare decât locul pe care îl ocupăm în prezent”.
Ewald Lienen: „Cred că înainte de toate trebuie să fim mulţumiţi că am câştigat în sfârşit o partidă. A trebuit să muncim foarte mult să marcăm cele două goluri. În prima repriză am ratat 4 sau 5 ocazii iar în partea secundă am înscris de 2 ori în 3 minute. După goluri aţi văzut ce încredere au căpătat jucătorii noştri şi cum au controlat ei partida. Sper ca în viitor să marcăm mai devreme şi să ne facem partidele mai uşoare”.
Marius Şumudică: „Felicit echipa gazdă pentru abordarea partidei şi pentru dorinţa de victorie pe care a arătat-o astăzi. Gălăţenii au fost clar peste noi astăzi. Nu înţeleg atitudinea jucătorilor mei, care au crezut că după cele 4 puncte obţinute cu Pandurii şi Petrolul venim pe vârfuri la Galaţi, unde ne aşteaptă lumea cu pâine şi miere. Echipa din Galaţi a ştiut să profite de acest moment. Decizia de a nu intra în cantonament i-a unit pe jucătorii Oţelului”.


Articole înrudite