14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Au început europenele de karate
Au început europenele de karate

Cea de a 21-a ediţie a Campionatelor Europene de Karate-Fudokan se desfăşoară la Galaţi. Evenimentul a fost posibil în primul rând datorită eforturilor preşedintelui Federaţiei Naţionale de Karate - Tradiţional, Nicolae Marandici. Peste 700 de sportivi şi mai bine de 300 de oficiali au luat cu asalt hotelurile din Galaţi şi Brăila. La conferinţa de presă desfăşurată la hotel Faleza au luat parte oficiali de prestigiu precum şi primarul Marius Stan.
Primarul a primit din partea organizatorilor centura neagră onorifică. Edilul şef a promis că va începe să ia lecţii de karate. Competiţia propriu zisă, care este găzduită de Sala Sporturilor Dunărea, va debuta vineri la ora 10,30 cu întrecerea destinată copiilor şi cadeţilor. Seniorii vor intra în competiţie sâmbătă, când va avea loc şi festivitatea de deschidere. Campionatele Europene de Karate Fudokan se încheie duminică, când vor avea loc finalele destinate seniorilor. Cel mai mare eveniment sportiv al anului pentru gălăţeni a luat startul. Iubitorii diciplinei care îi reuneşte pe cei puternici, disciplinaţi şi curajoşi sunt aşteptaţi la Sala Sporturilor Dunărea.

Declaraţii:
Nicolae Marandici - preşedintele Federaţiei Naţionale de Karate –Tradiţional: „Am ales Galaţiul ca loc de desfăşurare pentru că aici sunt cluburi foarte puternice şi pentru că eu sunt de aici. Am primit un sprijin important din partea primarului şi Consiliului Local şi iată că am reuşit să organizăm o competiţie de mare anvergură”.
Ilija Iorga - fondator Fudokan: „Ne aflăm la Galaţi unde putem spune că este leagănul artelor marţiale din România. Sportivii români sunt între cei mai valoroşi din lume. Această ediţie este dedicată memoriei lui Dan Stuparu, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Karate, care a dispărut tragic dintre noi anul trecut.”
Marius Stan – primarul Galaţiului: „Este o onoare pentru oraşul nostru să găzduiască un astfel de eveniment. Cum la competiţie iau parte mai bine de 1.000 de sportivi şi oficiali, hotelurile sunt full. Banii pe care i-am alocat pentru această competiţie se întorc înzecit prin taxele şi impozitele pe care le plătesc proprietarii de hoteluri. Prin astfel de evenimente facem educaţie copiilor prin sport.”


Articole înrudite