28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Australian Open: Rafael Nadal, eliminat în 3 seturi de locul 65 ATP
Australian Open: Rafael Nadal, eliminat în 3 seturi de locul 65 ATP

Rafael Nadal (2 ATP, 36 de ani) a fost eliminat, astăzi, în turul 2 la Australian Open 2023. Acesta a fost învins de americanul Mackenzie McDonald (65 ATP, 27 de ani), scor 4-6, 4-6, 5-7.

Campion în 2022 şi favoritul numărul 1, după retragerea lui Carlos Alcaraz, Rafael Nadal a pierdut fără drept de apel în faţa lui Mackenzie McDonald, la capătul unui meci de 2 ore şi 26 de minute, relatează gsp.ro.

McDonald a început tare meciul. A făcut break în primul game şi a mai reuşit unul la 3-1. Nadal a reuşit să îşi ia un break înapoi şi a dus scorul la 2-4, dar adversarul lui s-a menţinut în faţă şi a câştigat setul cu 6-4. Setul secund a început identic. Nadal a pierdut primul game de serviciu, dar a reuşit să egaleze la 2-2. La 3-3, McDonald a mai făcut un break, iar la 5-3 a avut loc momentul care a decis soarta meciului. La 3-4, când şi-a pierdut serviciul, Nadal s-a întins după o minge şi s-a accidentat la coapsa piciorului stâng. Ibericul s-a deplasat cu greu pe teren şi a cerut intervenţia fizioterapeutului. 

După un time-out medical, Nadal a revenit pe teren, dar a pierdut setul, 4-6. 

Setul 3 a fost mai echilibrat. Jucătorii au mers cap la cap până la 5-5, când McDonald a reuşit să se desprindă. A făcut un break şi a câştigat setul, 7-5, reuşind calificarea în turul 3. 

McDonald va juca în runda următoare cu învingătorul meciului Daliber Svrcina - Yoshito Nishikoa.


Articole înrudite