05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Au mai rămas doar câteva zile până la meciul Lucian Bute-Brian Magee, însă ne setăm încă de pe acum ceasurile. Sâmbătă seară, la Montreal, cel puţin 15.000 de oameni vor susţine un român în cursa pentru un nou titlu mondial. La noi va fi dimineaţă rău, dar tot ne vom trezi să îl urmărim pe Lucian. De data asta nu pe internet, nu cu ochii mijiţi pe vreun live-text mai de Doamne-ajută, ci live autentic, la televizor. Da, cineva a dat bani să „îl transmită pe Bute”!
B1 TV a câştigat licitaţia pentru drepturile de televizare, după ce televiziunea publică a renunţat. La pachet cu meciul din 19 martie, B1 a mai cumpărat şi meciul din luna octombrie a anului trecut, cel „aproape difuzat”. Atunci, Lucian Bute l-a învins pe Jesse Brinkley, prin KO, după 9 reprize. Pentru că îşi lansează grila de primăvară, meciul acesta va fi una din piesele de rezistenţă şi va putea fi urmărit diseară de la ora 22.30.
În arena „Belle Centre” din Montreal, Lucian îşi va apăra centura pentru a şaptea oară. Palmaresul gălăţeanului este de 27 de victorii din 27 meciuri, din care 22 prin knock-out. Brian Magee, de origine irlandeză, este doar al treilea pugilist european pe care Bute îl întâlneşte, după rusul Serghei Tatevosian şi  danezul Lolenga Mock. În vârstă de 35 de ani, irlandezul se laudă şi el cu un bilanţ de 34 de partide câştigate din 38 disputate, din care 22 prin KO.
Va rămâne Bute neînvins? Aflăm duminică dimineaţă, începând cu ora 5.30, în direct pe B1 TV, Lucian Bute vs. Brian Magee, pentru centura mondială IBF, categoria supermijlocie. Pentru cine ratează evenimentul live, înregistrarea galei „Un campion pentru România” va fi difuzată duminică seară, cu începere de la ora 21.00.

Articole înrudite