16 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Început în forţă pe arena din Þiglina, unde specatorii - aproximativ 9.000 - au ţinut să fie alături de elevii lui Dorinel Munteanu. Dinamo a avut prima ocazie prin Liviu Ganea, mingea trecând pe lângă poarta apărată de Grahovac. Gălăţenii au replicat în minutul 11 prin Antal, dar arbitrul Balaj a oprit faza pe motiv de offside. Meciul a continuat să fie alert şi golul a venit pentru echipa noastră în minutul 30, când Viglianti a centrat perfect pentru acelaşi Antal, mijlocaşul a făcut o preluare excelentă şi l-a învins pe Belgrădean. 1-0 şi Oţelul demonstra de ce este invincibilă pe terenul propriu. După doar câteva minute, Alexe a centrat, Cătălin Munteanu a trimis cu capul mingea în plasa porţii, şi echilibrul era restabilit. Până la pauză jocul s-a calmat, ambele combatante păstrându-şi forţele pentru partea a doua a jocului.

Patru goluri într-o repriză

Antrenorul gălăţean a început partea a doua cu Pena în locul lui Punosevac, iar lovitura liberă executată de Viglianti anunţa nebunia ce urma să vină în minutele urmatoare. Giurgiu a dus tabela de scor la 2-1 (min. 52), după un dribling în faţa lui Mărgăritescu. La doar două minute distanţă, Liviu Antal l-a deposedat pe Moţi şi noul intrat Pena l-a învins fără nicio emoţie pe portarul dinamovist. Era 3-1 pentru Oţelul şi fanii făceau deja valuri în tribune. Finalul a fost un adevărat coşmar pentru băieţii noştrii. Nimeni nu se mai gândea că Dinamo poate reveni în joc, dar fotbaliştii pregătiţi de Ioan Andone au demonstrat că orice este posibil. În decurs de trei minute ceea ce părea să fie o superbă victorie s-a transformat într-un vis urât. Mai întâi Þucudean l-a executat pe Grahovac, ca în minutul 90 bucureştenii să dea lovitura de graţie, Dragoş Grigore a marcat cu capul, în urma unui corner executat de Cătălin Munteanu. În minutele suplimentare, oţelarii nu au mai avut forţa să marcheze golul izbăvirii, astfel că au rămas doar cu amărăciunea. Puteau obţine toate cele trei puncte din meciul cu Dinamo, însă au trebuit să se mulţumească cu unul singur.

Promisiunea lui Dorinel

„Echipa nu va mai pierde până la finalul campionatului. Neagu şi Ochiroşii vor reveni în lot, deocamdată am considerat că am jucători mai în formă decât ei. Andone nu m-a impresionat cu nimic, nu m-au surprins deloc. Îmi doresc ca un vis care poate deveni realitate să fie susţinut. Suntem în luptă deschisă pentru campionat, sper să ajungem unde ne-am propus. Ne vom revanşa faţă de public în meciurile următoare, le mulţumesc pentru că au fost alături de echipă" a spus tehnicianul Otelului, la finalul jocului.
"Suntem supăraţi, dar e normal când conduci cu 3-1 şi se termină 3-3. Ce s-a intâmplat denotă lipsă de maturitate incalificabilă, pentru nivelul ăsta. Surprize vor mai fi, toata lumea se va mai împiedica", a declarat Marius Stan, directorul general al Oţelului.

Oţelul Galaţi - Dinamo Bucureşti 3-3 (1-1)
Marcatori: Antal '30, Giurgiu '52 şi Pena '54 / C. Munteanu '36, Þucudean '86 şi Grigore '90.
Cartonaşe galbene: Pena '54
Oţelul: Grahovac - Rîpă, Perendija, Costin, Sălăgeanu - I. Filip (Sârghi '89), Neagu, Giurgiu, Viglianti, Antal (L. Iorga '70) - Punosevac (Pena '46).
Antrenor: Dorinel Munteanu
Dinamo: Bălgrădean - Bărboianu, Moţi, D. Grigore, Diabate - Bakaj (V. Munteanu '83), D. Kone, A. Mărgăritescu (Dănciulescu '63), C. Munteanu - L. Ganea (Þucudean '71), Alexe. Antrenor: Ioan Andone
Partida a fost condusă la centru de arbitrul Balaj Pavel Cristian (Baia Mare - Maramureş), ajutat la cele două tuşe de Szekely Zoltan (Baia Mare - Maramureş), respectiv Nicoară Marius (Băile Herculane - Caraş Severin).


Articole înrudite