03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

U Craiova - FC Oţelul 0-1 (0-1)
stadion „Ion Oblemenco”, spectatori: 25.000
A marcat: S. Ilie (min. 23)
Formaţii:
U Craiova: Stanca - Dănănae, Găman, Ciucă, Bărboianu - Wobay (min. 74 Firţulescu), D. Stoica, Dilevski, Gargorov (min. 58 M. Costea) - Dina, Al. Piţurcă (min. 72 Gângioveanu). Antrenor Victor Piţurcă.
FC Oţelul Galaţi: Grahovac - Râpă, Perendija, Costin, Sălăgeanu - Neagu, Filip - Iorga (min. 76 Antal), Viglianti, S. Ilie (min. 90+1 Cojoc) - Paraschiv (min. 82 Pena). Antrenor Dorinel Munteanu.
cartonaşe galbene: Wobay (min. 31), Bărboianu (min. 56), Firţulescu (min. 90) respectiv S. Ilie (min. 90), Râpă (min. 90+2)
cartonaş roşu: Ciucă (min. 62)
Arbitru: Alexandru Tudor (Bucureşti)
Asistenţi: Micloş Nagy (Cluj Napoca) şi Adrian Vidan (Bucureşti)

 

Atmosferă extraordinară creată de cei 25000 de olteni, dar şi de 30 inimoşi gălăţeni, iar partida din Cetatea Băniei a început cu un moment de reculegere ţinut în memoria poetului Adrian Păunescu. Cele două echipe au fost preocupate mai mult să se anihileze reciproc în prima parte, când am văzut o luptă surdă dusă mai mult la mijlocul terenului, în care gazdele au avut o posesie mai bună. Prima fază notabilă s-a consumat în min. 13 când Gargorov a şutat la colţul lung din afara careului, dar Grahovac a reţinut fără nicio emoţie. Peste alte trei minute, Wobay a încercat poarta cu un şut care a trecut aproape de vinclu. Cu o apărare beton condusă magistral de Costin şi un presing devastator, Oţelul a sperat la mai mult. „Veteranul” Paraschiv a dat o primă pasă magistrală spre Silviu Ilie, care a profitat de gafa lui Dănănae şi a înscris după ce în prealabil l-a driblat pe Stanca. Roş-alb-albaştrii şi-ar fi putut majora avantajul la capătul primei jumătăţi de oră, atunci când Iorga l-a driblat pe goalkeeperul oltean, a intrat în unghi dar a pasat în urmă, balonul a ajuns la Râpă, dar şutul a fost blocat in extremis de Bărboianu. Pe final de repriză, elevii lui Piţurcă l-au mai pus o dată la încercare pe Graho, care a reţinut lovitura de cap a lui Ciucă.

Maturitate deplină


Cel de-al doilea mitan s-a desfăşurat după acelaşi scenariu. Oltenii s-au avântat în atac, au riscat totul pe o carte care, însă, s-a dovedit necâştigătoare. Totul s-a rupt în min. 62 când Ciucă a fost eliminat după ce l-a faultat dur pe Râpă, angajat de „Para”, care altfel ar fi scăpat singur spre poarta gazdelor. Cu un om în minus, gazdele au mai încercat câte ceva şi au fost aproape să obţină un punct în prelungiri, când Dina nu l-a învins pe Grahovac. Ar fi fost nedrept însă ca Oţelul să piardă din nou două puncte în ultimele minute, aşa cum s-a întâmplat runda precedentă cu CFR. 

Declaraţii:
Marius Stan - director general Oţelul: „Este o victorie meritată. Băieţii noştri s-au dăruit extraordinar, ei înşişi fiind extraordinari! Am întâlnit o echipă bună. Craiova a jucat în 12, a avut un public fantastic. Cu această victorie trebuie să fim luaţi în seamă de toată lumea. Deocamdată ne gândim la meciul cu Brăneştiul, unul poate mai greu decât cel din Bănie. Am avut emoţii în faţa acestui public extraordinar, care merită o echipă în cupele europene".
Dorinel Munteanu - antrenor Oţelul: „Nu pot decât să felicit echipa pentru că am obţinut o victorie în faţa unei formaţii foarte bune din Liga I. Craiova are jucători buni, un antrenor foarte mare şi un public minunat. N-am avut de luat nicio revanşă, îl respect pe Victor Piţurcă, este un antrenor mare şi va trece multă vreme până voi putea să-l ajung. Nu pot spune că avem individualităţi, în schimb avem un grup foarte puternic cu o atitudine pe care o felicit încă o dată".



Articole înrudite