14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Caravana FRF a poposit şi în oraşul de la Dunăre
Caravana FRF a poposit şi în oraşul de la Dunăre

Juniori de la 4 cluburi gălăţene - Oţelul, Dunărea, LPS şi Sporting Lieşti - au fost prezenţi sâmbătă la orele prânzului la stadionul Dunărea. Nu a fost vorba însă despre vreun turneu, ci despre Caravana FRF, care a ajuns şi la Galaţi. Campania intitulată „Mingea e la voi” a străbătut întreaga ţară şi a poposit şi în oraşul de la Dunăre. Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu, Ciprian Paraschiv şi Gabriel Berceanu au donat din partea Federaţiei Române de Fotbal mingi pentru centrele de copii şi juniori. Pentru copii practicanţi ai sportului rege, întâlnirea cu Belodedici si Vlădoiu a fost un moment unic.

Declaraţii:

Miodrag Belodedici: „N-am mai fost de mult la Galaţi. Ţin minte că am fost pe stadionul Dunărea în 1983, când eram rezervă la Steaua şi am pierdut aici pe un ger cumplit. Stadionul acesta era mare şi frumos, dar văd că a ajuns rău. Această acţiune este făcută de Federaţie şi are drept scop oferirea unei mici mâini de ajutor centrelor de copii şi juniori. Am adus câte 30 de mingi pentru fiecare echipă care este afiliată Federaţiei. Sigur că asta nu înseamnă ceva extraordinar, dar gestul contează. Toată lumea ştie că este nevoie de echipament sportiv şi noi încercăm să ajutăm cu ce putem”.
Ion Vlădoiu: „Sunt mai bine de 15 ani de când nu am mai fost în Galaţi. Am prieteni aici şi pot să vă spun că m-am revăzut cu Viorel Tănase. Mă bucur că am ajuns şi la dumneavoastră cu această acţiune. Este foarte important pentru copii să aibă mingi, pentru că fără ele nu se poate juca fotbal. Am văzut că la centrele de copii şi juniori aveţi foşti mari jucători, iar acest lucru este benefic. În fotbalul românesc trebuie să lucrăm la bază dacă vrem să avem rezultate mai târziu”.
Liviu Ciubotariu - preşedinte AJF Galaţi: „Am reuşit să aducem la Galaţi Caravana Federaţiei. Au primit mingi cele 4 cluburi afiliate la FRF, iar de aici mergem la Tecuci. I-am adunat pe stadionul Dunărea pentru că trebuia să găsim o locaţie. Am fi făcut această acţiune pe stadionul Oţelul, dar nu ştim dacă am fi primit permisiunea. Noi am mediatizat această acţiune, dar, din păcate, nu au fost prezenţi mulţi oameni din fotbalul gălăţean la această manifestar”.
Noua conducere a Federaţiei încearcă să facă paşi mici, dar siguri, pentru centrele de copii şi juniori. Drumul spre marea performanţă este lung, dar poate fi parcurs cu răbdare şi clarviziune. Belodedici şi Vlădoiu sunt doi dintre jucătorii care au scris istorie în fotbalul românesc şi chiar în cel internaţional. Prezenţa lor la Galaţi ar fi trebuit să atragă mai multă lume la stadionul Dunărea, însă poate că unii oameni de fotbal gălăţeni au fost prinşi cu alte activităţi.


Articole înrudite