25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cinci şahişti juniori gălăţeni au contribuit la dubla victorie cu Polonia
Cinci şahişti juniori gălăţeni au contribuit la dubla victorie cu Polonia

România a învins Polonia, joi, într-un meci oficial de şah online rezervat echipelor de juniori, atât la feminin, cât şi la masculin. Echipa de juniori a României, care a avut în componenţă patru jucători gălăţeni: Samuel Timotei Ghimpu, Iulian Cristian Coca şi Marius Ioan Işfan, toţi legitimaţi la ACS Smart Galaţi şi Dragoş Andrei Antonică, legitimat la Diana Galaţi, s-a impus cu 21,5-18,5 în meciul cu juniorii din Polonia.
La feminin, România, care a avut-o în componenţă şi pe gălăţeanca Ioana Bianca Chicăroşie, legitimată la CSU Bucureşti, a câştigat cu 21-19 împotriva polonezelor. Meciul s-a disputat la 20 de mese, la câte 5 mese la fiecare categorie de vârstă, 12, 14, 16 şi 18 ani, platforma de joc fiind pe site-ul chess.com.
Confruntarea a constat în două partide de şah rapid, timpul de gândire fiind de 15 minute plus 10 secunde pentru fiecare mutare efectuată. Partidele blitz programate nu au mai avut loc din cauza sistemului de joc ales de polonezi, care s-a dovedit greoi pentru partide foarte rapide de şah. Pe 14 aprilie va avea loc partida revanşă.


Articole înrudite