06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cine va fi noul finanţator al Oţelului?
Cine va fi noul finanţator al Oţelului?

Rezultatul partidei cu Ceahlăul a trecut pe planul doi după declaraţia lui Narcis Răducan legată de vânzarea clubului. Reprezentanţii mass-media au rămas pur şi simplu înmărmuriţi după ce Dan Adamescu a anunţat prin vocea directorului general că Oţelul va avea un nou patron. Primele semne apăruseră însă odată cu întârzierea plătirii restanţelor financiare. Se ştie că jucătorii devin liberi în cazul în care o grupare sportivă nu le plăteşte drepturile timp de 3 luni. Jucătorii echipei gălăţene au strâns deja 3 luni fără plată, astfel că dacă îşi depun memorii pot deveni liberi. Rămâne un mister ce s-a petrecut de vineri seară, când încă nu se plătise niciun ban, şi până la ora meciului cu Ceahlăul. Faptul că finanţatorul Oţelului l-a anunţat în dimineaţa meciului pe Narcis Răducan că aproape a bătut palma cu un alt investitor pare desprins dintr-un scenariu de film. Dacă există sau nu acest finanţator miraculos care preia un club aflat în insolvenţă, rămâne de văzut. Narcis Răducan nu s-a sfiit să facă şi un mini-portret al noului patron: „Îmi doresc ca noul investitor să fie un împătimit al fotbalului şi să investească în echipa fanion a Galaţiului. Domnul Adamescu a făcut un lucru deosebit şi a găsit un partener de afaceri căruia i-a lăsat clubul. În fotbal, când nu poţi trebuie să ridici mâna sus şi să laşi locul altuia. Domnul Adamescu a dat dovadă de fair-play faţă de suporterii Oţelului”.
Curios sau, poate, nu, Ewald Lienen este pe aceeaşi lungime de undă cu directorul general al Oţelului. Chiar dacă a fost adus la Galaţi chiar de Dan Adamescu, Lienen nu s-a sfiit să salute plecarea patronului. Germanul a declarat că Oţelul are nevoie de stabilitate financiară: „În fotbal trebuie să investeşti mereu. Nu poţi face bani din participarea în Liga Campionilor şi apoi să desfiinţezi clubul, cum s-a întâmplat cu Unirea Urziceni. Este nevoie de investiţii, iar jucătorii să fie cu banii la zi”.
Chiar dacă plecarea lui Dan Adamescu pare aproape incredibilă, nu se poate ca Narcis Răducan şi Ewald Lienen să fi jucat teatru în faţa jurnaliştilor. Românii sunt bolnavi de scenarită, dar parcă ar fi prea de tot ca finanţatorul Oţelului să fi pus la cale o cacealma împreună cu directorul general şi cu antrenorul principal. În presa centrală se vorbeşte de faptul că Dan Adamescu nu va renunţa la club şi va coopta un asociat. Că va fi valabilă această variantă sau că va veni un alt patron, totul este ca echipa gălăţeană să primească licenţa şi să evolueze şi anul viitor în prima ligă. Parcă nu le stă bine lui Narcis Răducan şi Ewald Lienen în rolurile interpretate de Paul Newman şi Robert Redford în filmul „Cacealmaua”. Ziua de joi ar trebui să fie data când va fi anunţat noul finanţator. Cum în România exista zicala „La vremuri noi, tot noi”, rămâne de văzut ce se va întâmpla.


Articole înrudite