29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Oţelul a evoluat la Mediaş cu sabia deasupra capului. Echipa gălăţeană întâlnea o echipă care nu stătea nici ea grozav în clasament, Gaz Metan.
Ewald Lienen a gândit o partitură defensivă cu 5 fundaşi şi doar cu Astafei vârf împins. Tehnicianul german i-a acordat în schimb libertate totală lui Armando Cooper şi panamezul a făcut cel mai bun meci de când a venit la Oţelul. Prima jumătate de oră a partidei a consemnat o dominare accentuată a medieşenilor. Muntean a irosit 2 ocazii mari în minutele 17 şi 19. Odată trecute primele 30 de minute, oţelarii au început să mute liniile mai aproape de careul lui Pleşca. A venit şi minutul 35 în care Astafei - Filip şi Cooper au creat o fază superbă finalizată cu sânge rece de panamez. 1 - 0 pentru Oţelul la practic, prima ocazie pe care a avut-o echipa de la Dunăre. Echipa lui Lienen a intrat la cabine în avantaj după 45 de minute în care a evoluat perfect din punct de vedere tactic. În minutul 50 Gaz Metan putea egala din greşeală. Lovin a degajat în Todea şi mingea a sărit în transversală. Gazdele puteau egala în minutul 53 dar Goicoechea a salvat incredibil la lovitura de cap al lui Mach din 4 metri ! La cornerul care a rezultat Frăsineanu a reluat cu capul şi mingea a căzut pe plasa porţii. Lienen îl inlocuieşte pe Astafei cu Tudorie şi longilinul atacant a intrat cu mare poftă de joc. Oţelul încheie meciul în minutul 68. Lovin trimite o minge lobată în diagonală şi Cooper înscrie cu capul! 2 - 0 pentru Oţelul şi victoria părea că zâmbeşte cu toată faţa pentru echipa gălăţeană. Până la final ambele echipe au trecut pe lângă gol. Tudorie a şutat pe lângă poartă în minutul 73 iar Lullaku a trimis în bară în minutul 87. Oţelul a câştigat cu 2-0 şi a luat o mare gură de oxigen în Vinerea Mare. Formaţii - Gaz Metan: Pleşca 5 -Tartovac 5, Mach 5, Frăsinescu 5, Zaharia 4 - Tahar 5 (Antic), Todea 4 - C.Petre 6 (Lullaku 5) Muntean 5, Dan 4 - Bawab 5 (Robertson 4); Oţelul: Goicoechea 8 - Tritz 6, Mişelaricu 6 (Milea), Sîrghi 6, Prestia 7, Popescu 7 - Lovin 7, Giurgiu 7, Filip 7 - Astafei 6 (Tudorie 6), Cooper 9 (Băjenaru). Narcis Răducan ne-a delacrat: „Am obţinut o victorie foarte importantă. Patronul a făcut un gest de ataşament faţă de echipă înainte de meci şi băieţii au răspuns prin prestaţia de pe teren. Suntem pe drumul cel bun.”
Ewald Lienen, la rândul său, a spus: „Am avut meciuri în care am evoluat excelent şi am pierdut. Astăzi am făcut o partidă bună din punct de vedere tactic dar inestetică. Aveam mare nevoie de toate punctele puse în joc şi a trebuit să sacrificăm spectacolul. Acesta este fotbalul. Pragmatismul învinge de multe ori fantezia.” Oţelul a acumulat 31 de puncte şi mai are nevoie de cel puţin 6 pentru a evita locurile retrogradante. Echipa gălăţeană a triumfat în Vinerea Mare şi aşteaptă confruntarea din etapa viitoare cu Viitorul lui Gică Hagi. Jucătorii sunt mai liniştiti după ce le-au fost achitate o parte din restanţele finaciare şi se pot concentra în cele 6 etape rămase de disputat din campionat doar la ceea de au de făcut pe teren.


Articole înrudite