25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Arcada a pierdut la limită la Belchatow
CSM Arcada a pierdut la limită la Belchatow

Campioana României a reuşit încă un rezultat bun. CSM Arcada a jucat marţi seara în sala Energia cu PGE Skra Belchatow, ocupanta locului 3 în Polonia, ţara campioanei mondiale, în manşa tur din sferturile de finală ale CEV Cup.

Polonezii au început foarte bine şi au condus cu 2-0 la seturi. Antrenorul Sergiu Stancu şi-a reorganizat din mers planul şi a mutat inspirat cu tânărul Raţă în locul căpitanului Raic, echipa gălăţeană a renăscut, şi-a arătat colţii, a revenit şi a egalat situaţia pe tabela de marcaj. Tie-break-ul ne-a ţinut cu sufletul la gură, Raţă, Sestan, Talpă &Co au condus cu 2-0, echipa poloneză, împinsă de la spate de suporteri a preluat iniţiativa: 9-6, 12-9, 14-10, gălăţenii au revenit cu o serie de trei puncte consecutive, finalul a fost dramatic şi Skra a reuşit punctul care i-a adus victoria. Rezultat final: PGE Skra Belchatow - CSM Arcada Galaţi 3-2 (21, 24, -19, -21, 13). CSM Arcada a început cu formula: Sobirov 7 puncte, Rangel, Sestan, Talpă, Raic, Bala - Kantor, libero. Au mai jucat: Raţă 22 puncte, Toro, Teleleu, Darlaczi.

Returul se va disputa pe 8 februarie, de la ora 18.00, în sala Polivalentă Dunărea. Trupa lui Sergiu Stancu are nevoie de victorii cu 3-0 sau 3-1 pentru calificarea în careul de aşi al CEV Cup. La 3-2 pentru CSM Arcada se va juca „golden set”.

Sursa foto: European Volleyball


Articole înrudite