29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Dunărea încearcă să păstreze Cupa la Galaţi
CSM Dunărea încearcă să păstreze Cupa la Galaţi

Cupa României la hochei pe gheaţă începe miercuri la Galaţi. Cele şase echipe din campionatul intern au fost împărţite în două grupe, în funcţie de locul ocupat la finalul sezonului trecut. CSM Dunărea Galaţi va întâlni pe Sportul Studenţesc şi Sport Club Miercurea Ciuc, iar în cealaltă grupă vor evolua Steaua Bucureşti, Corona Braşov şi Progym Gheorgheni. Primul meci din grupa Galaţiului va fi miercuri (n.r. astăzi), între Sport Club Miercurea Ciuc şi Sportul Studenţesc, urmând ca joi să intre pe gheaţă şi sportivii de la CSM Dunărea. Gălăţenii vor juca cu Sportul Studenţesc, joi de la ora 14.30, iar vineri de la ora 18:30 se va juca finala grupei, între Dunărea şi Sport Club Miercurea Ciuc. Gălăţenii vor încerca la această ediţie să îşi apere trofeul cucerit anul trecut la Braşov, după o finală dramatică.

Declaraţii:
Marius Mărcuş - jucător CSM Dunărea Galaţi: „Meciul cu Ciucul va fi o finală, prima finală şi sperăm să accedem în finala mare, să o şi câştigăm acasă”.
Adrian Irimia - jucător Dunărea Galaţi: „Avem o grupă în care se află liderul campionatului la momentul ăsta, ne dorim să ajungem în finală şi acolo se poate întâmpla orice”
Vitaly Donika - antrenor Dunărea Galaţi: „Cupa României e ca un fel de play-off. E un singur joc şi cine ştie ce se poate întâmpla? Aş putea să dau un pronostic, dar prefer să muncim, să ne folosim toate energiile”.

La ultimele două partide din Liga Naţională contra celor de la Sport Club Miercurea Ciuc, gălăţenii au reuşit rezultate foarte strânse. A fost de două ori 4-3 pentru ciucani pe gheaţa de la Galaţi, însă de atunci Dunărea a crescut în joc şi a avut rezultate tot mai bune. Finala Cupei României se va juca sâmbătă, între câştigătoarele celor două grupe.

Program Dunărea Galaţi la Cupa României

Joi, ora 14:30 Dunărea – Sportul
Vineri, ora 18:30 Dunărea – Miercurea Ciuc

Sursa: Federaţia Română de Hocheipe Gheaţă


Articole înrudite