19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Galaţi a revenit spectaculos şi a obţinut primul punct din campionat
CSM Galaţi a revenit spectaculos şi a obţinut primul punct din campionat

Aproximativ 1.000 de spectatori, din care 471 plătitori, au asistat duminică seara la partida CSM Galaţi - HC Zalău din cea de-a doua etapă a Ligii Florilor la handbal. Şi nu au regretat deloc alegerea făcută pentru că au asistat la o confruntare pe muchie de cuţit. Zălăuancele lui Gheorghe Tadici au controlat prima repriză pe care au încheiat-o cu un avantaj de cinci goluri. Oaspetele au continuat să conducă ostilităţile şi s-au desprins la şase goluri, cea mai mare diferenţă de pe tabela de marcaj. Spre lauda lor, gălăţencele cravaşate de pe margine de antrenorul Valeriu Costea şi împinse de la spate de un public fantastic, au crezut în şansa lor şi au început cursa de urmărire. Ultimul sfert de oră a fost de totul sau nimic, Roxana Caragea a parat câteva mingi importante, Iulia Stroia şi Elena Livrinikj au avut nervii tari şi au marcat aducând o egalare la care puţini am mai sperat. Zalăul a avut atacul în ultimele 30 de secunde dar ar fi fost nedrept să mai pierdem la un gol, aşa cum s-a mai întâmplat în sezonul trecut cu CSU Danubius de vreo şapte ori. Rezultat final: CSM Galaţi - HC Zalău 24-24 (9-14). Pentru echipa gălăţeană au evoluat: Elena Şerban - 4 intervenţii, Emilia Anghel, Roxana Caragea - 4 intervenţii, Cristina Marcu - 1 gol, Cristina Clisu, Denisa Şelever - 3, Daciana Balaban - 1, Cătălina Cioaric, Lăcrămioara Cîlici - 2, Alla Sheiko - 1, Iulia Stroia - 3, Mădălina Conache - 4 , Elena Livrinikj - 9, Tamara Bokaric, Raluca Tănasă, Ana Maria Gogu. CSM Galaţi ocupă locul 11 şi va juca etapa viitoare, pe 16 septembrie în deplasare cu CSM Bucureşti.

Declaraţii:

Valeriu Costea, antrenor CSM Galaţi: "Am crezut în victorie chiar şi când oaspetele conduceau la şase goluri diferenţă. De altfel, le-am spus la pauză fetelor că putem învinge chiar dacă aveam un handicap destul de mare de recuperat. Până la urmă şi un egal este bun. Acest punct obţinut cu mult efort poate să conteze mult".
Elena Livrinikj, jucătore CSM Galaţi: "Mulţumesc acestui public minunat care ne-a făcut să luptăm până la capăt. Chiar dacă nu am învins cred că am făcut un meci bun. Am fost cea mai bună marcatoare în ambele partide disputate de noi în acest sezon şi nu pot decât să mă bucur pentru asta. Am început al treilea campionat la Galaţi şi deja sunt familiarizată cu tot ceea ce înseamnă handbalul de aici".

11 csm 2

Sursa foto: Sportul Ilustrat


Articole înrudite