29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSM Phoenix CSU Galaţi a trecut pe primul loc
CSM Phoenix CSU Galaţi a trecut pe primul loc

CSM Phoenix CSU Galaţi a învins marţi seara în sala Polivalentă Dunărea principala contracandidată la calificarea în faza a doua a Ligii Naţionale de Baschet. Echipa gălăţeană a trecut de CSM Târgu Mureş, scor 96-89 în derbiul grupei valorice C. Baschetbaliştii de la CSM Phoenix CSU Galaţi aveau nevoie de o victorie la cel puţin 5 puncte pentru a depăşi echipa din Târgu Mureş în clasament. După un prim sfert foarte echilibrat, echipa din Galaţi s-a distanţat în sferturile doi şi trei, pe care le-a controlat cu autoritate. Baschetbaliştii antrenaţi de Dragan Radovic, cu tripleta Miller - Perovic - Djordjevic foarte eficienţi, au condus chiar şi la 20 de puncte: 76-56 în min.33, însă finalul a aparţinut mureşenilor. Echipa oaspete s-a apropiat, pe mâna sârbului Kovacevic, cu patru aruncări de 3 puncte consecutive, acesta fiind şi principalul marcator al meciului cu 29 de puncte, dar nu a reuşit să evite o înfrângere la şapte puncte. Rezultat final: CSM Phoenix CSU Galaţi - CSM Tg. Mureş 96-89 (20-22, 27-14, 22-16, 27-37). 5-ul de start folosit de echipa gălăţeană: Miller 25 puncte, 2 recuperări, 4 pase decisive, o intercepţie; Voinescu (7 p, 2, 3, 1); Dukity (16 p, 3, 5, 0); Corpodean (5 p, 11, 5, 0); Perovic (24 p, 9, 2, 1). Au mai intrat: Djordjevic (14 p, 2, 6, 1); Vlad (5 p, 1, 0, 1). Pe bancă au rămas: Stan, Grecu şi Giangu. După 10 etape, CSM Phoenix CSU a preluat fotoliul de lider în grupa C cu 19 puncte. Până la sfârşitul anului, echipa gălăţeană va mai disputa cinci jocuri după cum urmează: CSM VSKC Miercurea Ciuc - 8 decembrie în deplasare, CSM Sighetu Marmaţiei - 11 decembrie, sala Polivalentă Dunărea, de la ora 17.00, Rapid - 15 decembrie la Bucureşti, Agronomia - 22 decembrie, acasă şi CN Aurel Vlaicu Bucureşti - 29 decembrie în deplasare.

Declaraţii:

Vlad Corpodean - jucător CSM Phoenix CSU Galaţi: „Am tremurat pe final, dar au mers bine aruncările astăzi şi sunt foarte fericit pentru echipa mea. Avansul făcut până în minutul 35 se pare că a fost decisiv şi cu siguranţă această victorie şi trecere pe primul loc este total meritată”.
Philip Miller - jucător CSM Phoenix CSU Galaţi: „Ştiam că acest meci înseamnă mult pentru noi şi pentru fani, aşa că ne-am dorit să le oferim un spectacol bun. Nu doar în atac, ci şi în apărare. Ştiam că echipa care va juca mai bine în apărare va câştuga partida şi la asta s-a ajuns. Suntem foarte fericiţi că am obţinut această victorie”.
Marko Perovic - jucător CSM Phoenix CSU Galaţi: „A fost foarte, foarte greu pentru că era un meci atât pentru sezonul acesta, cât şi pentru următorul. Aveam nevoie să câştigăm la 5 puncte sau mai mult şi am fost concentraţi şi cu trupul şi cu mintea şi am făcut tot ce a trebuit ca să câştigăm”.


Articole înrudite