20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
CSU Hygienium s-a chinuit, dar a obţinut primele trei puncte
CSU Hygienium s-a chinuit, dar a obţinut primele trei puncte

Divizia A 2 la volei feminin a luat startul sâmbătă. În ultimul moment, seria Est a rămas fără Dacia Mioveni 2012 care s-a retras din motive financiare, la start aliniindu-se şase formaţii. CSU Hygienium Galaţi a primit vizita în sala Florin Balaiş - Puşkin celor de la CSM II Bucureşti.
Cele două echipe au oferit chiar din prima rundă o partidă interesantă şi spectaculoasă din punct de vedere al evoluţiei scorului. CSU a început bine şi a fost în avantaj în prima parte a setului de debut: 3-0, 6-2, 10-7, 14-8, dar bucureştencele nu s-au intimidat, au revenit spectaculos şi au condus cu 21-18. Cu Maria Neacşu la servici, echipa gălăţeană s-a trezit la realitate şi centrul Maria Vilău a închis setul. Scenariul s-a repetat, gălăţencele au început cu avantaj pe tabelă şi setul doi, dar oaspetele au preluat iniţiativa de la punctul 11 şi nu au mai cedat-o până la final, restabilind egalitatea. Cel de-al treilea set a fost dramatic şi nerecomandat cardiacilor. De data aceasta, CSM Bucureşti a început în forţă şi a condus în cea mai mare parte: 4-1, 6-2, 12-4, 18-10, Andreea Stănescu a adus egalarea la 20 cu un as, formaţia din Capitală a condus cu 24-22, gălăţencele s-au mobilizat, au salvat cele două mingi de set şi şi-au adjudecat parţialul. Scăpate cu faţa curată dintr-un moment extrem de dificil, fetele antrenate de Ileana Berdilă şi Adriana Dudnic, cu Ioana Ştefu la pupitru, s-au descătuşat şi Andreea Stănescu a închis partida şi a adus prima victorie din sezonul 2022-2023, una foarte muncită. Rezultat final: CSU Hygienium Galaţi - CSM II Bucureşti 3-1 (22, -23, 24, 23).
Echipa gălăţeană a folosit formula: Sorina Răileanu, Maria Vilău, Ioana Ştefu, Andreea Stănescu (Cristina Popoiu), Alexandra Iordache (Maria Neacşu), Camelia Vasile (Diana Hanţău) - Alexandra Iordan, libero. Echipa noastră va disputa următorul meci pe 12 noiembrie tot la Galaţi, cu ACS Sport Plus Brăila.


Articole înrudite