Dalibor Dixon Destanovic: "Sunt mulţumit de cum au arătat băieţii şi fetele Phoenix Under 13 la ultimele turnee" Recomandat

Marți, 09 Aprilie 2019 12:31
Publicat în Sport

Campionatul Naţional de baschet Under 13 a programat sâmbătă şi duminică partidele din cea de-a 12-a etape. Phoenix Galaţi a participat cu două echipe. Băieţii au jucat la Constanţa unde au înregistrat rezultatele: 52-35 cu ABC Laguna Bucureşti şi 55-63 cu Athletic Constanţa. "Tot meciul cu Laguna noi am fost echipa care a dictat jocul. Tot timpul am condus pe tabelă, dar finalul nu a arătat exact ce a fost pe teren. 17 puncte la sfârşit este o diferenţă mare şi jocul nu a fost uşor deloc. Copiii noştri au avut o atitudine bună şi cu respect la toate lucrurile din teren. Apărarea puternică şi interceptarea primei pase ne-au dat încredere, iar punctele au venit ca o recompensă. Adversarul a fost foarte bun şi asta este o echipa de viitor, cu copii înalţi şi foarte atletici. Cu echipa gazdă de la Constanta, din nou aceeaşi poveste, am condus aproape tot jocul. Din nou, atitudine bună, soluţii bune pe atac şi în apărare... la un moment dat aveam 13 puncte avantaj, cei de la Athletic au devenit agresivi şi copiii noştri nu au rezistat, pierzând meciul. Acest meci a fost ca unul profesionist la seniori, fanii au văzut «luptă adevărată» la 1-1, cooperare în atac şi apărare cu 2, 3 chiar 4 jucători. În partide ca acesta, toţi copiii din ambele echipe îşi ridică nivelul personal la baschet etc. Mulţumesc pentru buna organizare, pentru fair-play, pentru ajutorul părinţilor ambelor echipe. În general sunt mulţumit cum au arătat băieţii de la Phoenix Under 13 pe teren în ultimele turnee. Sigur, ne-a crescut nivelul", a precizat coach Dixon, care este ajutat de Cristina Nini. Lotul de jucători: Răzvan Gârz, Matei Stanciu, George Sîrghe, Andrei Grigoriu, Roberto Dimachi, Anastasios Bondoc, Gabriel Dabija, Sebastian Boghean, Rareş Şerban, Matei Boşneagă, Florin Mitrofan, Tudor Păncescu, Luca Arfire, David Brăilescu.
Duminică au intrat în arenă pentru ultima oară în acest sezon şi fetele. "Prinţesele" noastre au încheiat en-fanfare cu două victorii concludente: 61-37 cu CS Otopeni şi 63-11 cu Starters Iaşi. "Două victorii clare pentru noi. Numai primul sfert a fost egal în primul meci, după asta am fost mult mai buni. Toate fetele au jucat şi toate au folosit minutele într-un mod util. Ca şi la colegii lor, este o vizibila creştere de nivel. Echipa din Iaşi este la început de drum şi ne-a fost mai uşor. Mulţumim gazdelor pentru organizare şi ospitalitate. Vom reveni la anul mai puternici", a concluzionat directorul Centrului de copii şi juniori de la Phoenix, Dalibor Destanovic. Lotul de jucătoare: Antonia Gogu, Ana Blăjanu, Maria Aurică, Cristiana Mocănel, Melania Elefteriu, Alexandra Caramatescu, Silvia Buţurcă, Daniela Mititelu, Ioana Vlasie, Georgiana Olteanu, Ştefania Balaş.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu