28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
David Popovici a scris istorie la Mondialele de la Budapesta: „Oamenii de acasă au crezut în mine. Medalia este pentru ei”
David Popovici a scris istorie la Mondialele de la Budapesta: „Oamenii de acasă au crezut în mine. Medalia este pentru ei”

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, luni seara, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100. Popovici (17 ani) a stabilit un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale (1 min 44 sec 40/100). Tânărul sportiv legitimat la CS Dinamo a reuşit cel mai bun timp şi în serii, duminică dimineaţa, 1 min 45 sec 18/100. Românul a fost urmat în finală de sud-coreeanul Sunwoo Hwang, 1 min 44 sec 47/100, în timp ce medalia de bronz a revenit britanicului Tom Dean, în 1 min 44 sec 98/100.
„Sunt absolut obosit. Piscina e foarte rapidă. M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit şi cei de acasă au crezut în mine. Oamenii de acasă au crezut în mine. Medalia este pentru ei! Acum voi merge să mă refac şi voi fi gata pentru proba de 100 de metri. Treaba nu e terminată, încă mai am foame pentru performanţă”, a declarat campionul mondial. Popovici a adus primul titlu mondial în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. Tot luni seara, Robert Glinţă a ocupat locul 8 în finala probei de 100 m spate. David Popovici va evolua pe 21 iunie în serii la 100 m liber, în aceeaşi zi fiind programate semifinalele, iar finala pe 22 iunie.


Articole înrudite