12 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Debutantul Zaharia, omul providenţial pentru Oţelul
Debutantul Zaharia, omul providenţial pentru Oţelul

Deºi au fost conduºi cu 1-0 de lanterna Ligii I Corona Braºov, roº-alb-albaºtrii au reuºit sã revinã ºi sã câºtige primul joc din „era” Lienen. Zaharia a marcat la debutul sãu în tricoul Oþelul, la puþin timp dupã ce a fost introdus pe teren, un gol de aur. Oþelarii vor mai juca un singur meci în acest an, joi, la U Cluj

 

Perioada de secetã a luat sfârºit. Dupã o serie neagrã de cinci partide fãrã victorie, oþelarii s-au rãzbunat pe Corona Braºov, lanterna Ligii I, formaþie aflatã ºi în pragul desfiinþãrii. Oaspeþii au deschis scorul graþie lui Sergiu Buº, care s-a distrat cu Costin ºi apoi l-a executat pe Brãneþ. Cu nouã minute înainte de finalul primei reprize, Giurgiu a restabilit egalitatea, dupã centrarea lui Popescu, un jucãtor ce a depus un travaliu uriaº în acest joc. A urmat un iureº gãlãþean, dar Popescu ºi Henrique au irosit ºansele de a-ºi aduce echipa în avantaj. Prima victorie de la instalarea pe banca tehnicã a lui Ewald Lienen s-a nãscut foarte greu. Tehnicianul neamþ a fost din nou foarte inspirat, l-a introdus pe teren pe Zaharia, care a marcat un gol spectaculos, la vreo 60 de secunde de la debut ºi la prima atingere de balon. Oþelul a ajuns la cota 18 puncte ºi va juca ultimul meci din acest an la U Cluj, pe 19 decembrie, de la ora 18.00.

 

Declaraþii:

Narcis Rãducan - director general Oþelul: „Îl iubesc pe Alex Zaharia. Am avut emoþii foarte mari, dar pânã la urmã a fost bine. Am obþinut trei puncte de aur ºi sper sã încheiem anul cu un rezultat favorabil la Cluj. În iarnã vor fi o serie de schimbãri ºi sperãm ca Oþelul sã arate aºa cum îºi doresc suporterii”. 

Ewald Lienen - antrenor Otelul: „Nu e vorba despre primele mele puncte, e vorba despre punctele echipei. Era necesar succesul de astãzi, chiar dacã am jucat bine ºi meciurile trecute. ªtiam cã va fi un meci greu, era una din ultimele ºanse sã intre în lupta de supravieþuire. Sper sã continue Tudorie ºi Zaharia în acest fel. ªtiam cã au talent, mi-au demonstrat la antrenament, dar nu mi s-a întâmplat prea des ca un jucãtor sã marcheze la prima atingere de la introducerea în teren, am fost norocos”.

Alexandru Zaharia - jucãtor Oþelul: „Sunt foarte fericit, am reuºit sã revin pe teren dupã un an de zile, am marcat primul meu gol care a adus victoria Oþelului. Sunt obosit, încã nu sunt 100% din punct de vedere fizic, vreau sã fiu sãnãtos ºi sã-mi ajut echipa sã câºtige ºi meciurile viitoare”

 

Oþelul Galaþi - Corona Braºov 2-1 (1-1)

Stadion „Oþelul”, spectatori: 2000

Au marcat: Giurgiu (min. 36), Zaharia (min. 85) respectiv Sergiu Buº (min. 21)

Formaþii:

Oþelul Galaþi: Brãneþ - Miºelãricu, Sîrghi, Costin, Popescu - Giurgiu, Filip (min.72 Tudorie) - Iorga (min.66 Astafei), Bãjenaru, Marquinhos (min. 84 Zaharia) - Henrique. Antrenor: Ewald Lienen.

Corona Braºov: Marc - Burlacu, Tudose (min.11 Asanovici), Damian, Munteanu - Dâlbea, Miranda - Neacºa, Vranikovici, Stãnescu (min.78 Popa) - Sergiu Buº. Antrenor: Ionel Gane.

cartonaºe galbene: Astafei (min.67), Brãneþ (min.90) respectiv Dâlbea (min.52), Vranikovici (min.83)

Arbitru: Marius Avram (Bucureºti), 

Asistenþi: Valentin Avram (Bucureºti) ºi Vlad Bârlãdeanu (Bucureºti)


Articole înrudite