08 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dilemele lui Lienen
Dilemele lui Lienen

Oţelul a avut o partitură specială în partida cu Pandurii. Formaţia gălăţeană a fost dispusă într-un 4-3-1-2 mai puţin folosit în meciurile de pregătire. Ewald Lienen a folosit acest modul din mai multe motive. Unul dintre acestea a fost că Henrique şi Cooper, doi dintre titularii cerţi, nu s-au pregătit bine în săptămâna premergătoare partidei. Tehnicianul german i-a avertizat că dacă nu-şi revizuiesc atitudinea nu vor juca titulari, însă latino-americanii nu au ţinut cont de avertismentul neamţului. Lienen a fost astfel obligat să aleagă o formulă mai prudentă, care însă i-a folosit foarte mult. Cei 3 mijlocaşi centrali - Lovin, Filip şi Giurgiu - au blocat jocul elevilor lui Pusztai, iar de aici s-a construit succesul gălăţenilor.
Victoria cu Pandurii nu a avut, însă, doar lucruri roz. Câţiva dintre titularii Oţelului au avut un randament modest, iar tehnicianul german se gândeşte dacă ar trebui să-i înlocuiască. Ioan Filip a fost extrem de neinspirat. Longilinul mijlocaş central a greşit aproape toate pasele şi a fost cu un tempo în urma colegilor săi. Tânărul Alex Tudorie a fost şi el mână moartă. Atacantul de 18 ani nu a avut nicio ocazie de a marca, ceea ce este îngrijorător pentru un vârf. Tudorie a fost depăşit total de importanţa jocului.
Partida cu Petrolul de la Ploieşti ar putea să găsească echipa de la Dunăre în aceeaşi formulă 4-3-1-2. Antrenorul Ewald Lienen ştie că echipa ploieşteană are 4 jucători de atac foarte periculoşi: Mutu, Zicu, Albin şi Tamuz. Germanul va încerca să blocheze mecanismul Petrolului cu 3 mijlocaşi defensivi. Lienen nu ştie însă dacă să joace cu Filip, care pare ieşit din formă, sau cu dificilul dar mult mai tehnicul Cooper. Antrenorul Oţelului mai are o dilemă: numele atacantului de careu. Tudorie a fost în formă în meciurile amicale dar a dezamăgit în partida cu Pandurii. Henrique este golgeterul formaţiei gălăţene, dar a venit supraponderal în pregătiri şi a prins rar primul 11 în partidele de verificare. Brazilianul are ştiinţa jocului şi este un adevărat puncheur, dar Tudorie pare mai luptător. Acestea sunt singurele semne de întrebare în ceea ce priveşte titularii Oţelului. Ceilalţi 9 vor fi aceiaşi din partida cu Pandurii, adică Goicoechea, Tritz, Sârghi, Prestia, D.Popescu, Giurgiu, Lovin, Marquinhos şi Astafei. Tehnicianul german a dovedit mereu inspiraţie în alegerea titularilor, astfel că Oţelul va prezenta în partida cu Petrolul un 11 compus din cei mai în formă jucători. Echipa gălăţeană nu are absenţe cauzate de suspendări. Singurii jucători cu probleme medicale sunt Costin şi Zaharia.


Articole înrudite