19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Roş-alb-albaştrii au obţinut pe Litoral a doua remiză consecutivă, după cea din runda precedentă de pe teren propriu cu Steaua. Grahovac a avut câteva intervenţii care ne-au salvat de la o înfrângere. Trupa lui Grig îşi păstrează diferenţa de puncte faţă de prima poziţie retrogradabilă.
În ciuda faptul că s-au întâlnit două echipe din partea inferioară a clasamentului, partida de la Constanţa a avut un ritm destul de bun în primele 45 de minute. Perioada de tatonare n-a existat, s-a jucat pe contre, iar fazele au alternat la cele două porţi. Primii la poartă au ajuns gălăţenii dar Stromajer (min. 7) după o fază colectivă nu a nimerit cadrul porţii. Constănţenii au replicat în acelaşi mod prin Chiţu (min.9). Prima ocazie mai importantă s-a consumat în min.17: Vancea a centrat, fundaşul central Larie a alunecat dar Giurgiu a şutat în blocaj. Peste doar 60 de secunde, constănţeanul Chiţu a câştigat un nou duel în faţa lui Cojoc, a centrat la Dică dar şutul periculos al acestuia a fost parat de Grahovac. După o jumătate de oră de joc, Stromajer a fost blocat de fundaşii Viitorului. Constănţenii au avut o dublă ocazie de a deschide scorul în min. 31, mai întâi Grahovac a scos miraculos un şut al lui Dică pentru ca cel mai periculos constănţean Chiţu să trimită cu capul peste. Golkeperul Oţelului nu este păcălit la lobul aceluiaşi Chiţu (min. 39). Oarecum surprinzător, gazdele au un forcing după pauză şi ocaziile la poarta noastră se înmulţesc: cap Bălaşa (min.55), Târnovan şi Dică (min. 57) sau Gavra (min. 60). Chiar dacă Grig a încercat să mărească forţa ofensivă prin introducerea lui Gazale, Marquinos şi Astafei, Oţelul a părut mulţumită cu rezultatul de pe tabela de marcaj, doar şutul lui Marquinos (min.86), care a trecut peste poartă dându-i ceva emoţii lui Gică Hagi, aflat în loja stadionului Farul alături de primarul Galaţiului Marius Stan şi directorul general de la FC Oţelul, Narcis Răducan.
Viitorul Constanţa - Oţelul Galaţi 0-0
stadion Farul, spectatori: 500
Formaţii:
Viitorul Constanţa: Buzbuchi - Toşca, Bejan, Larie, Bălaşa - A. Lazăr (min. 79 Cristocea), Benzar - Târnovan (min.71 Vînă), Dică, Chiţu - Gavra (min. 87 Vaştag). Antrenor: Cătălin Anghel.
Oţelul Galaţi: Grahovac - Cojoc, Costin, Ljubinkovic, D. Popescu - Neagu, Filip (min. 82 Astafei), Giurgiu - Iorga, Vancea (min. 58 Gazale), Stromajer (min. 62 Marquinos). Antrenor: Petre Grigoraş.
cartonaşe galbene: Gavra (min.65) respectiv Marquinos (min.67)
cartonaş roşu: Vînă (min. 82)
Arbitru: Marius Avram (Bucureşti)
Asistenţi: Micloş Nagy (Cluj) şi Daniel Mitruţi (Craiova)


Articole înrudite