26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Doi gălăţeni în topul mondial cu care ne mândrim: Rareş Emanuel Vădana şi Andreea Maria Adam
Doi gălăţeni în topul mondial cu care ne mândrim: Rareş Emanuel Vădana şi Andreea Maria Adam

Weekendul trecut, Istanbulul a fost capitala dansului sportiv mondial. Pe 23 noiembrie, oraşul amplasat pe două continente a găzduit ediţia 2019 a Campionatului Mondial pe secţiunea dansurilor latino-americane, categoria de vârstă 14-15 ani (Juniori II ). Competiţie în care România a luptat cu şanse reale la titlul mult râvnit de 74 de perechi, campionii şi vicecampionii din 37 de ţări. Au obţinut privilegiul de a arbitra această competiţie numai puţin de 9 arbitri, printre care şi un arbitru reprezentant al ţării noastre, Gavrilă Mircea alături de: Alla Matjusenko-Letonia, Gunce Yoney-Turcia, Boris Zaltsman-Israel, Alexey Silde-Rusia, Geir Bakke-Norvegia, Rade Janjic-Croaţia, Sergiu Luca-Germania, Marc Barbieri-Franţa.
Delegaţia României a fost formată din 6 persoane: Rareş Emanuel Vădana împreună cu Tea Maria Neulae, Campionii Naţionali en-titre, legitimaţi la CS Municipal Galaţi şi Iulian Theodor Barbu împreună cu Marisa Erika Roberta Ciotoianu ,Vicecampionii Naţionali, legitimaţi la Generaţia 9 Bucureşti şi Clubul Sportiv Orăşenesc Voluntari 2005, antrenori: gălăţeanca Andreea Maria Adam respectiv Corina Negru. S-au dansat runde incendiare, iar evoluţia sportivilor români a fost una remarcabilă, perechea vicecampioană naţională s-a clasat în semifinala Campionatului Mondial, iar perechea campioană naţională nu s-a oprit până în finală, unde a luptat umăr la umăr alaturi de campionii Rusiei. Rezultatul celor două perechi a fost egal ca punctaj, iar diferenţa a fost făcută de regula 10 din sistemul de skating. Aşadar, în fruntea clasamentului final s-a situat Rusia urmată de România, Rusia, Italia, Spania şi Belarus. Ne mândrim cu 2 exemple gălăţene, născute şi formate aici în oraşul nostru de la Dunăre, un exemplu de antrenor emerit, Andreea Maria Adam şi un sportiv de înaltă performanţă, Rareş Emanuel Vădana. Au format o echipă care pe parcursul a 10 ani a reuşit să aducă municipiului Galaţi şi implicit României cele mai importante titluri din lumea dansului sportiv, culminând anul acesta cu cel de vicecampion mondial, cheia de bolta a activităţii sportive a gălăţeanului Rareş Vădana. Se încheie astfel, cu fast, un ciclu emoţionant în care Andreea Maria Adam a arătat că şi gălăţenii pot să ajungă pe culmile sportului naţional şi internaţional, însă trebuie să reamintim faptul că titlul obţinut de Rareş nu este primul de această înălţime din palmaresul antrenoarei. Un alt gălăţean care şi-a dedicat viata înaltei performanţe este Marian Adam, preşedintele primului şi celui mai titrat club de specialitate din Galaţi, Fantezia, sub îndrumarea căruia s-au aflat sportivi de mare valoare a oraşului printre care se numără şi cei doi mai sus menţionaţi.
Şi încheiem cu două impresii ale protagoniştilor. „Emoţie. Acesta este singurul cuvânt prin care îmi pot descrie starea pe care am avut-o urcând pe podium. Mulţumesc antrenorilor, părinţilor şi colectivului CNVA, un liceu de elită care mi-a oferit ocazia să mă aflu nu doar printre stelele sportului ci şi printre vârfurile învăţământului la nivel naţional. De asemenea, le mulţumesc colegilor mei pentru felul deosebit în care mi-au ţinut pumnii. Am realizat asta ajungând înapoi la şcoală şi văzând bucuria şi entuziasmul cu care m-au primit”, ne-a declarat sportivul Rareş Emanuel Vădana. „Mă bucur foarte mult că în ciuda tuturor dificultăţilor avem astăzi la mai puţin de două săptămâni de cea de la Sibiu, o nouă certificare a performanţei care efectiv se fabrică la Galaţi. Anual, am dovedit că oraşul nostru este un centru unde se cresc şi se întreţin valori”, a concluzionat Andreea Maria Adam, antrenor în cadrul CSM Galaţi.


Articole înrudite