01 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dunărea a câştigat derby-ul zonal cu CF Brăila
Dunărea a câştigat derby-ul zonal cu CF Brăila

FCM Dunărea şi-a dorit mult să învingă rivala din oraşul vecin pentru a rămâne cu şanse de evitare a retrogradării. Antrenorul Damian Băncilă îşi dorea şi el un debut cu dreptul pe banca formaţiei la care a activat mulţi ani ca jucător. Cum dorinţa de victorie exista atât din partea jucătorilor cât şi antrenorului, nu mai rămânea decât ca prin jocul prestat echipa gălăţeană să se impună în faţa unei formaţii care cucerise 10 puncte în ultimele 4 partide. Damian Băncilă a venit cu câteva surprize faţă de omologul său de pe banca Brăilei, Alin Pânzaru. Noul tehnician al Dunării l-a coborât pe Stelian Cucu în centrul defensivei şi l-a urcat la mijloc pe Ionuţ Manea. Această mutare avea să se dovedească foarte importantă în economia partidei. Prima repriză a fost echilibrată. În minutul 25 s-a produs o dublă accidentare. Câmpeanu şi Panait s-au lovit cap în cap şi au fost înlocuiţi. Ocazia reprizei i-a aparţinut lui Sfrijan, care nu a putut să introducă mingea în poarta goală! Cele două formaţii au intrat la cabine la egalitate. Repriza secundă avea să fie mult mai spectaculoasă decât prima. Dunărea a deschis scorul în minutul 66, când Sfrijan a şutat puternic de la marginea careului mare şi a marcat: 1-0 pentru Dunărea care făcea un prim pas spre un succes foarte dorit. CF Brăila a mărit ritmul, dar gălăţenii reuşesc să marcheze punctul care avea să se dovedească decisiv în stabilirea învingătoarei. Era minutul 77 când Bâtfoi a profitat de o ezitare a lui Ivan şi a marcat cu un şut puternic: 2-0 pentru Dunărea, iar zarurile păreau aruncate. CF Brăila a reuşit să reducă din handicap dintr-un penalty acordat foarte uşor. Ochia a transformat lovitura de care au beneficiat gazdele. Dunărea s-a impus cu 2-1 şi mai speră la ocuparea locului 3 în play-out.
FCM Dunărea: Costea - Radu, Panait (Moroşanu), Stelian Cucu, Sorin Cucu – Sfrijan, Manea, V.Ion - Neagu, Bâtfoi (Drăgan), Gohoreanu (Asanache).
FCM Dunărea a acumulat 20 de puncte, dar are şanse mici să evite retrogradarea pentru că echipele clasate înaintea formaţiei gălăţene, Rapid Suceava şi CF Brăila au 6 şi respectiv 5 puncte mai mult decât echipa lui Damian Băncilă. Dunărea ar putea depăşi formaţia brăileană pentru că are şi avantajul meciurilor directe, dar Rapid Suceava are nevoie doar de 3 puncte în ultimele 3 etape pentru a termina campionatul înaintea Dunării. Conducerea clubului gălăţean aşteaptă şedinţa Comitetului Executiv al FRF din 28 Mai pentru a vedea în ce eşalon va evolua în sezonul următor.

Declaraţii:

Damian Băncilă - antrenor FCM Dunărea: „Ne felicităm pentru această victorie în care puţini credeau. Băieţii au luptat extraordinar şi mă bucur pentru că mi-au făcut această bucurie la debutul meu pe banca Dunării. Cred că puteam să conducem încă din prima repriză dacă Sfrijan fructifica marea ocazie pe care a avut-o. În repriza secundă mai puteam să marcăm, dar nu am ştiut să gestionăm situaţiile de superioritate pe contraatac. Noi ne luptăm până la capăt şi vedem ce o să iasă. Eu trebuie să-mi fac datoria pentru perioadă în care s-a apelat la serviciile mele.”


Articole înrudite