29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dunărea a făcut egal în mocirlă
Dunărea a făcut egal în mocirlă

FCM Dunărea şi ACS Berceni au oferit o partidă extrem de alertă, în ciuda terenului aproape impracticabil. Oaspeţii au început mai bine dar gălăţenii au fost cei care au deschis scorul. Cenk a executat perfect un corner în minutul 19, Panait a reluat iar Feraru a respins în propria poartă. Dunărea conducea cu 1-0 şi drumul spre victorie părea deschis. Meciul a continuat în acelaşi ritm alert până în minutul 30, când asistentul bucureştean Necula a fost singura persoană din stadion care a văzut fault la duelul dintre Sorin Cucu şi Fasie. Centralul Costreie a acordat penalty. Fasie a înscris şi oaspeţii reveneau în meci. Panait se afla foarte aproape de golul de 2-1, dar portarul lui ACS Berceni, Meila, respinge de sub bară şutul fundaşului central al Dunării. În minutul 39, Radu îl faultează pe Pădureţu şi veteranul Epaminonda Nicu înscrie cu capul în urma loviturii libere executată de Pivniceru. Dunărea a plecat la cabine cu un handicap de un gol, chiar dacă a jucat mai bine decât adversara sa.
Gălăţenii nu şi-au găsit ritmul în primele 20 de minute ale actului secund. Oaspeţii au trecut pe lângă majorarea scorului când Mihai a lovit mingea cu capul şi Miron a respins. Marius Matei, intrat după pauză, a luftat la o centrare perfectă a lui Cenk iar Nistor de la ACS Berceni a trimis incredibil pe lângă poartă deşi îl avea în faţă doar pe Bogdan Miron. Dunărea a reuşit să egaleze în minutul 72, când Neagu a şutat şi un fundaş al lui ACS Berceni a deviat mingea în propria poartă. 2-2. Până la final nu s-a mai înscris, chiar dacă Dunarea a trecut de 3 ori pe lângă golul victoriei la ratările lui Cenk şi Matei (de 2 ori). Dunărea şi ACS Berceni au terminat la egalitate, 2-2, un scor care reflectă în bună măsură desfăşurarea de forţe din teren.
Dunărea: Miron 6 - Radu 4, Panait 7 (Matei 6), Ursu 6, Sorin Cucu 5 - Sfrijan 5 (Vraciu 6), Stelian Cucu 6, Asanache 5 (V. Ion 6), Cenk 7 - Bâtfoi 6, Neagu 7.
ACS Berceni: Meila 7 - Epaminonda 7, Feraru 4, Fasie 7, Pazon 6 - Pătraşcu 6 (Raduta), Pivniceru 6, Pădureţu 6 (Ştefan), Al. Radu 8 - Nistor 6 (Mihai 7), Bădăuţă 5.

Terenul a influenţat prestaţia echipelor

FCM Dunărea a obţinut un punct dar în acelaşi timp a pierdut două. Echipa gălăţeană a avut atitudine şi entuziasm, dar multe dintre acţiunile elevilor lui Costel Enache s-au oprit în noroi.
Auraş Braşoveanu: „Meciul s-a desfăşurat în condiţii imposibile. Deşi a fost refăcut, terenul de joc a fost aproape impracticabil. Jucătorii trebuie felicitaţi pentru efortul pe care l-au depus. Cred că puteam să câştigăm, dar nu ne putem plânge. Echipa noastră a obţinut în două etape mai multe puncte decât în turul campionatului. Chiar dacă unora li se va părea deplasat, ne gândim încă la play-off. Să nu uităm că am întâlnit două dintre fruntaşele seriei şi am obţinut 4 puncte.”
FCM Dunărea dispută miercuri o nouă partidă în liga secundă. Echipa gălăţeană se deplasează la Buzău, unde va întâlni pe Gloria, echipă pregatită de Ion Viorel.


Articole înrudite