29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul a urcat muntele la Braşov
Oţelul a urcat muntele la Braşov

Oţelul a început foarte montată partida de la Braşov. Astafei scapă singur în minutul 7, dar trimite incredibil peste poartă. Gălăţenii nu se opresc şi Dan Popescu şutează superb cu exteriorul dar mingea se duce în plasa exterioară. Braşovenii nu reuşesc să-şi revină şi în minutul 12 Astafei, scăpat din nou singur cu portarul, nu mai iartă: 1 - 0 pentru Oţelul. Gălăţenii sunt dezlănţuiţi şi Marquinhos pătrunde vijelios în careu dar nu-l poate învinge pe Iacob. Oţelarii continuă asaltul la poarta braşovenilor şi Tudorie majorează scorul cu o lovitură de cap. Era minutul 19 şi Oţelul conducea cu 2-0. Nu trec decât 4 minute şi gazdele reduc din diferenţă. Buga profită de o greşeală a lui Milea şi marchează cu un şut sub bară: 1-2. Oţelul revine iar Marquinhos şi Astafei ratează din nou din situaţie de singuri cu portarul advers! Cele două echipe pleacă la cabine cu un dezavantaj minim. Oţelul putea înscrie cel puţin 4 goluri, însă lipsa de concentrare şi-a spus cuvântul. Gălăţenii fac pasul în spate în repriza secundă. Marius Constantin pleacă la cabine după o intrare criminală la Marqiunhos. Paradoxal, Braşovul joacă mai bine cu un om în minus. Sârghi trece de puţin pe lângă golul de 3-1 în minutul 68 pentru ca în minutul 76 să fie consemnată o nouă ratare monumentală a Oţelului semnată de Giurgiu. Căpitanul Oţelului a ratat deşi s-a aflat faţă în faţă cu portarul advers. În faza imediat următoare Ionescu, de la braşoveni, şutează la vinclu, dar Goicoechea are un reflex fantastic şi respinge în corner. Braşovenii forţează cu toate liniile şi Aganovic trimite din lovitură liberă în bară după care Goicoechea salvează formidabil şutul lui Mateiu. Finalul este interzis cardiacilor. Lovin salvează în minutul 87 de pe linia porţii, pentru ca în al treilea minut de prelungire Cooper să trimită paralel cu poarta după un contraatac 3 contra 1. Scorul final, 3-1 pentru Oţelul, avea să fie stabilit de Filip după o cursă de 70 de metri. FC Braşov - Iacob 6 - Vagner 5, Machado 5, Leko 3 (M.Constantin 2), Ionescu 5 - Păun 4 (Madeira 6), Mateiu 6, Aganovici 6, Grigorie 5 (A.Cristea) - Surdu 5, Buga 7. Oţelul- Goicoechea 8 - Milea 6 (Filip), Sârghi 6, Prestia 6, D.Popescu 7 - Cooper 6, Lovin 7, Giurgiu 4 - Marquinhos 6 (Zaharia 7) - Astafei 7, Tudorie 8.

Oţelul a câştigat, dar a şi ratat enorm

Oţelul a obţinut o victorie care putea fi mai clară decât a arătat tabela la final. Victoraş Astafei a fost campionul ratărilor. Jucătorul nu a fost afectat de ocaziile irosite.
Victor Astafei: „Am obţinut o victorie foarte importantă. Nu-mi aduc aminte de cât timp nu am mai avut atât de multe ocazii de a înscrie. Cred că de acum înainte Oţelul va arăta mult schimbată în bine."
Narcis Răducan: „A fost un meci în care am trecut din Paradis în Infern. Băieţii au dat dovadă de o tărie de caracter proprie marilor jucători. Această victorie poate însemna descătuşarea pentru jucătorii noştri."
Cornel Ţălnar - antrenor FC Braşov: „Cred că era mai echitabil un rezultat de egalitate. În prima repriză nu am jucat bine, dar în partea secundă am irosit câteva ocazii uriaşe. Chiar dacă am evoluat bine în toate cele 3 meciuri din acestă primăvară, am acumulat doar un punct.”
Oţelul a obţinut o victorie care o îndepărtează momentan de zona fierbinte a clasamentului. Echipa gălăţeană a demonstrat că are cu totul altă faţă decât în toamnă. Semnificativă pentru modul în care se prezintă Oţelul a fost imaginea de final, cu galeria echipei gălăţene care cânta împreună cu jucătorii. Fosta campioană pare renăscută, iar suporterii încep să viseze la zăpezile de altădată!


Articole înrudite