29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dunărea are nevoie de 3 puncte în primul meci din play-out
Dunărea are nevoie de 3 puncte în primul meci din play-out

FCM Dunărea a fost aproape să piardă la masa verde meciul cu CFR Suceava. Jucătorii gălăţeni au stat în dubii dacă să facă sau nu deplasarea în fosta cetate de scaun a Moldovei. Neplătiţi de 4 luni, fotbaliştii gălăţeni au votat în vestiar dacă să intre pe teren la partida cu CFR Suceava. Până la urmă a învins raţiunea şi elevii lui Costel Enache îşi vor apăra şansele în meciul programat vineri după-amiază. FCM Dunărea trebuie să obţină minim 20 de puncte în partidele din play-out pentru a putea să spere că va evita retrogradarea. La un calcul simplu, dunărenii trebuie să câştige 6 partide şi să obţină 2 rezultate de egalitate în cele 10 partide pe care le are de disputat pentru a ocupa unul dintre cele 3 locuri care asigură supravieţuirea în eşalonul secund al fotbalului românesc. Dunărea ar putea să acumuleze cele 20 de puncte şi din 5 victorii şi 5 rezultate de egalitate. Gălăţenii mai au şi varianta obţinerii a 7 victorii, dar acest obiectiv pare cel mai greu de atins în condiţiile în care gălăţenii au reuşit să câştige de doar 4 ori în tot campionatul! Problemele financiare vor fi rezolvate la începutul lunii mai, dar rămâne de văzut câţi dintre jucători vor mai avea răbdare până atunci şi nu vor pleca de la echipă. Dunărea se află între ciocan şi nicovală, dar echipa gălăţeană ar putea primi o veste foarte bună de la Federatie.
Sistemul competiţional ar putea suferi modificări. Astfel, liga a doua ar putea avea 2 serii de 16 echipe din sezonul următor. În aceste condiţii, la finalul acestui sezon nu va retrograda nicio echipă.
Până la adoptarea acestui sistem, Dunărea trebuie să dispute partida de la Suceava, pe care trebuie să încerce să o câştige. Costel Enache va trimite în teren, cel mai probabil, formula pe care a folosit-o în partida cu Rapid: Costea - Blănaru, Panait, Ursu, Sorin Cucu - Sfrijan, V.Ion, Neagu, Gohoreanu - Bâtfoi, Matei. Dunărea a câştigat ultimele 2 partide oficiale fără să primească gol şi vrea să continue această serie. Neagu, autor a 3 goluri în ultimele 2 meciuri vrea să-şi continue seria şi în cetatea Moldovei. Rapid CFR Suceava - Dunărea se joacă vineri de la ora 17:00.


Articole înrudite