29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul vrea măcar un punct de la Mediaş
Oţelul vrea măcar un punct de la Mediaş

Formaţia pregătită de Ewald Lienen este cu un picior în prăpastia numită „retrogradare”. Echipa gălăţeană a ajuns pe locul 15 în clasament şi tremură serios. Viitorul clubului gălăţean se joacă în următoarele 7 etape. O eventuală retrogradare ar putea să însemne chiar desfiinţarea grupării de la Dunăre. Jucătorii care compun lotul fostei campioane au obligaţia să lupte până la capăt pentru a nu scrie istorie în mod negativ. Oţelul evoluează de 23 de ani neîntrerupt pe prima scenă a fotbalului românesc şi suporterii roş-alb-albaştrilor nici nu vor să conceapă că echipa lor ar putea să joace la matineu din toamnă. Prima încercare pentru Giurgiu şi coechipierii săi este în această seară, la Mediaş. Oţelul întâlneşte o altă formaţie care a pierdut ultimele două jocuri de campionat. Gaz Metan nu traversează o perioadă bună, ca şi echipa lui Ewald Lienen. Tehnicianul german trebuie să găsească cele mai bune soluţii pentru revitalizarea jocului formaţiei sale. Oţelul trebuie să-şi recâştige agresivitatea, spiritul ofensiv şi condiţia fizică din primele partide ale sezonului. Gălăţenii trebuie să conştientizeze că de ei depinde în primul rând ca fosta campioană să părăsească zona fierbinte a clasamentului. Este adevărat că misiunea oţelarilor este îngreunată şi de absenţa lui Marquinhos, singurul jucător din lotul gălăţenilor capabil să destabilizeze apărările adverse prin dribling. Un succes la Mediaş ar însemna enorm pentru băieţii lui Lienen, care şi-ar recăpăta moralul de învingători. Oţelul a ajuns pe cea mai joasă poziţie din ultimii zece ani şi elevii lui Lienen trebuie să demonstreze că nu acolo este locul lor.
În condiţiile în care nu poate beneficia de serviciile brazilienilor Marquinhos şi Henrique, accidentaţi, Lienen va începe partida cu Gaz Metan cu următorul 11: Goicoechea – Tritz, Sîrghi, Prestia, Popescu - Giurgiu, Lovin, Cooper - Zaharia - Astafei, Tudorie. Meciul va fi special pentru Astafei, care a evoluat pentru Gaz Metan în trecutul sezon. Victoraş ar putea să-şi spele păcatele din meciurile cu Ceahlăul şi Dinamo, când a fost „artizanul” înfrângerilor suferite de echipa sa.
Gaz Metan - Oţelul se joacă vineri de la ora 19.00 şi este televizat pe Digisport1. Jucătorii Oţelului pot învinge la Mediaş. Totul este ca ei să creadă până la finalul celor 90 de minute în victorie.


Articole înrudite