29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Dunărea vrea să învingă din nou Brăila
Dunărea vrea să învingă din nou Brăila

FCM Dunărea abordează partida cu CF Brăila dintr-o altă postură decât în urmă cu 3 săptămâni. Meciul desfăşurat la Galaţi a însemnat un adevărat recital al jucătorilor antrenaţi pe atunci de Costel Enache. Dunărea s-a impus atunci cu 4-0, dar acel meci a însemnat ultima partidă în care echipa la care evoluează Cosmin Neagu a reuşit să înscrie. De atunci Dunărea a disputat 4 partide în care nu a marcat nici măcar o dată şi a primit 6 goluri. Brăilenii au avut de atunci o serie incredibilă cu 3 victorii şi un singur rezultat de egalitate. Chiar dacă Brăila are 8 puncte în plus faţă de Dunărea, echipa gălăţeană mai speră.
Damian Băncilă, antrenor FCM Dunărea, a declarat: „Meciul de la Brăila este foarte important. Spun asta pentru că echipa noastră vine după 4 partide consecutive în care nu a marcat. Jucătorii au exersat finalizarea la antrenamente şi am văzut că fotbaliştii noştri nu au încredere în propriile posibilităţi. Ştiu că este dificil când joci cu sabia deasupra capului, dar trebuie să încercăm să facem tot ceea ce putem pentru a ne salva. Am studiat echipa brăileană şi am văzut că a făcut unele modificări în primul 11 după meciul cu Dunărea. CF Brăila traversează o perioadă foarte bună, dar noi putem renaşte în partida de sâmbătă. Totul este să avem atitudine şi determinare. Trebuie să ne revenim cât mai repede”.
Noul antrenor al formaţiei gălăţene are o misiune foarte dificilă. El trebuie să trezească din moarte clinică o echipă care la un moment dat părea de neoprit. Dunărea nu trebuie să se gândească la schimbarea sistemului competiţional. Echipa pregătită de Damian Băncilă trebuie să facă tot ceea ce este posibil pentru a prinde locul 3 în play-out. Meciul de la Brăila este mai mult decât un derby pentru dunăreni. Meciul de sâmbătă poate fi semnalul renaşterii. Elevii lui Damian Băncilă trebuie să fie însă conştienţi că pentru a învinge trebuie să marchezi.


Articole înrudite