06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Echipele de la Phoenix LPS luptă din greu să ajungă la turneul final
Echipele de la Phoenix LPS luptă din greu să ajungă la turneul final

La sfârşitul săptămânii trecute au fost programate noi meciuri în cadrul grupelor semifinale din cadrul Campionatului Naţional de baschet pentru juniori. Primii au intrat în focuri băieţii de la Under 16, care au întâlnit pe teren propriu pe CS 4 Sports Bucureşti. Partida a fost interesantă, cu multe răsturnări de situaţie pe tabela de marcaj. De altfel, la finalul timpului regulamentar, scorul a fost egal 80-80 dar în prelungiri gălăţenii pregătiţi de Gelu Cazanoschi şi Tudose Teodoraşcu au reuşit să câştige şi să rămână astfel în cursa calificării. Rezultat final: Phoenix LPS - CS 4 Sports 88-86. Din tabăra gălăţeană s-au remarcat: Cojiţă, Florea, Marchidan şi Celmare.
Fetele de la aceeaşi categorie de vârstă s-au duelat pe teren propriu cu CSS Alexandria. Teleormănencele au confirmat că sunt favorite la medalia de aur în acest sezon şi în ciuda eforturilor făcute de fetele noaste, şi-au păstrat invincibilitatea. Phoenix LPS - CSS Alexandria 51-72. De la învinse o prestaţie bună au avut Andreea Creţu, Bianca Nini, Lăcrămioara Hamza şi Corina Purcel.
La categoria Under 18, echipa masculină pregătită de Gelu Cazanoschi şi Dragoş Gherasim a avut un tur de forţă, cu două meciuri în două zile. Duminică, gălăţenii au jucat în Capitală cu Dinamo CSS 6 şi deşi porneau favoriţi au cedat, scor final 82-84. Luni dimineaţă, la Galaţi s-a disputat partida Phoenix LPS - U Mobitelco Cluj. De data aceasta, băieţii noştrii au avut o atitudine bună, au jucat mai aproape de valoarea lor fiind la un pas de un rezultat pozitiv, scor final 81-82. S-au remarcat din tabăra Phoenix LPS: Popa, Tudorache, Necula, Mihăilă. Etapa viitoare, echipele gălăţene vor evolua astfel: cu LAPI Dej (U 16 fete, 22 martie, acasă), cu CSS Tg. Jiu (U 16 băieţi, 22 martie, deplasare), cu Steaua CSM (Under 18, 19 martie, deplasare).


Articole înrudite