19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Elisabeta Lipă: Aştept ca Simona Radiş să fie premiată cum a fost David Popovici
Elisabeta Lipă: Aştept ca Simona Radiş să fie premiată cum a fost David Popovici

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, i-a transmis, luni, ministrului Sportului, Eduard Novak, la întoarcerea delegaţiei de la CM de la Racice, că aşteaptă ca dubla campioană mondială Simona Radiş să fie premiată de Guvern cu 200.000 de euro, aşa cum a fost David Popovici după cele două medalii de la CM de nataţie.
La festivitatea de premiere de la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă, Lipă i s-a adresat lui Eduard Novak: "Domnule ministru, văd că aţi venit total nepregătit, dar vă credem... Vă aşteptam să veniţi cu un carton pe care să scrie ceva frumos acolo (n.r. - un cec cu 200.000 de euro, precum cel primit de David Popovici), dar vă înţeleg că noi ne-am întors foarte repede şi ştim că se tipăreşte un pic mai greu. Dar în cel mai scurt timp sunt ferm convinsă că se rezolvă. Pentru că la întâlnirea pe care am avut-o cu primul ministru după rezultatele de excepţie ale acestor sportivi la Campionatele Europene a zis că vom avea tot sprijinul Guvernului. Pentru că în afară de răsplata pe care aceşti sportivi o merită, canotajul românesc merită şi o pistă. Şi aici avem nevoie de sprijinul ministrului Sportului, de al preşedintelui COSR, de cel al ministrului Mediului, al ministrului Dezvoltării... pentru că avem 99% şanse să avem în sfârşit această pistă olimpică pe raza oraşului Pantelimon. Şi ar fi cea mai mare satisfacţie pentru noi să concurăm acasă la noi, iar românii să trăiască bucuria pe care aceşti sportivi o fac pe pistele din străinătate".
La sosirea pe aeroport, întrebată dacă aşteaptă un cec de 200.000 de euro precum Popovici, Simona Radiş a răspuns: "Aşa cum spunea şi doamna Lipă, cred că se tipăreşte mai greu (n.r. - cecul). Vedem în zilele următoare ce se va întâmpla".
Simona Radiş a câştigat la Campionatele Mondiale de la Racice (18-25 septembrie) două medalii de aur în probele de dublu vâsle feminin şi opt plus unu feminin.
Înotătorul David Popovici a câştigat în luna iunie, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta două medalii de aur la 100 m liber şi 200 m liber. Acestea au fost primele două titluri mondiale pentru înotul masculin românesc. La întoarcerea în ţară, ministrul Eduard Novak i-a înmânat lui Popovici pe aeroport un trofeu un cec de 200.000 dolari din partea Guvernului României.
Ulterior, preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a decorat pe sportivul David Popovici cu cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, ca urmare a performanţelor extraordinare obţinute la Campionatele Mondiale de nataţie. (sursa Agerpres)


Articole înrudite