18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ewald Lienen este noul antrenor al Oţelului
Ewald Lienen este noul antrenor al Oţelului

Problema băncii tehnice a fost în sfârşit rezolvată. Aşa cum am anunţat încă de ieri, noul antrenor principal al grupării roş-alb-albastre este neamţul de 59 ani Ewald Lienen. Acesta devine primul antrenor străin din istoria de 49 de ani a clubului Oţelul.

„Ewald Lienen a semnat pe trei ani cu noi. El este un antrenor experimentat, cu o activitate de 20 ani în Bundesliga. Am reuşit să numim unul dintre cei mai prestigioşi tehnicieni care au activat vreodată în România. Obiectivele pe care le va avea Lienen vor fi aceleaşi pe care le-a avut Ionuţ Badea: clasarea între primele 7 echipe din Liga I şi calificarea în finala Cupei României”, a declarat directorul general Narcis Răducan.

Noul tehnician a sosit la Galaţi în cursul dimineţii, fiind însoţit de preşedintele Consiliului de Administraţie, Lucian Ciofoaia, şi şi-a urmărit elevii la şedinţa de pregătire. Parafarea contractului şi prezentarea oficială urma să aibă loc în cursul după-amiezii. Lienen are un CV impresionat, antrenând peste 20 de ani în Bundesliga, unul dintre cele mai puternice campionate din Europa. Ca jucător a îmbrăcat tricoul formaţiilor Arminia Biefeld, Borussia Monchengladbach şi MSV Duisburg. Cariera de antrenor a avut următorul parcurs: MSV Duisburg II, MSV Duisburg, Hansa Rostock, FC Koln, Tenerife, Borussia Monchengladbach, Hannover, Panionios, formaţie pe care a preluat-o de pe loc retrogradabil şi a dus-o în Europa League, TSV 1860 Munchen, Olympiacos, Arminia Bielfed, AEK Atena.


Articole înrudite