06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fantezia a fost la înălţime la Naţionale
Fantezia a fost la înălţime la Naţionale

Sala Polivalentă din Iaşi a găzduit în zilele de 1-2 martie Campionatul Naţional al României pe secţiuni de dans şi în acelaşi timp s-a stabilit componenţa Loturilor Naţionale şi, cel mai important lucru, calificările la Campionatele Europene şi Mondiale pentru cele două secţiuni – standard şi latino. Peste 600 de perechi s-au perindat în cele două zile de concurs pe parchetul special adus de la federaţie. Printre acestea s-au numărat şi sportivii din cadrul clubului Fantezia, care au făcut deplasarea la Iaşi cu zece perechi acoperind toate categoriile de vârstă, începând cu 6-9 ani şi terminând cu 19-35 de ani.
„De la an la an, Campionatul Naţional al României devine din ce în ce mai greu, cu un număr mare de perechi prezente în competiţie, dar în acelaşi timp şi foarte valoroase, şi asta ne bucură pentru că la rândul nostru trebuie să ridicăm ştacheta şi să demonstrăm că rezultatele anterioare nu au fost o întâmplare. Ca în fiecare an, conducerea clubului mi-a stabilit atât mie, cât şi instructorilor, obiective îndrăzneţe pe care la sfârşitul celor două zile de concurs le-am îndeplinit, unele la limită, altele le-am depăşit, dar şi unele nemulţumiri şi rezultate sub aşteptări de la unele perechi pe care le-au dărâmat emoţiile. Şi ca să concluzionez, suntem calificaţi la Campionatele Europene şi Mondiale atât la standard, cât şi la latino (iar în urma rezultatelor tragem mari speranţe să ne calificăm şi la zece dansuri), dăm la Lotul Naţional nouă sportive, cu două mai mult ca anul trecut. În concluzie, punct ochit, punct lovit”, ne-a declarat Andreea Adam, antrenorul „fanteziştilor”.
Dar iată rezultatele complete ale perechilor care au terminat competiţia în finale categoriei de vârstă la care au concurat:
Campioni Naţionali ai României la tineret, secţiunea latino, au fost perechea mixtă Mihai Paraschiv - Diandra Illeş (Autentic Bacău). Vicecampioni Naţionali au fost: Rareş Borcea - Miruna Constantinescu la copii 1 - secţiunea latino, pereche mixtă Fantezia-Style Dance Brăila: Cosmin Lupoaie - Maria Radu la junior 1 - secţiunea latino şi Mihai Paraschiv - Diandra Illeş (Autentic Bacău) la tineret secţiunea standard; Medalia de bronz a revenit perechilor: Cosmin Lupoaie - Maria Radu la junior 1 - secţiunea standard şi Raul Faliboga - Loredana Buţea la tineret sectiunea standard; Locul cinci a fost ocupat de perechile: Rareş Borcea - Miruna Constantinescu la copii 1 secţiunea standard şi Rareş Vădana - Laura Banaga la copii 2 - secţiunea latino.
Cu un titlu de campioni, cu trei titluri de vicecampioni, cu două medalii de bronz şi două locuri cinci, Fantezia se află şi anul acesta în fruntea clasamentului, la egalitate de puncte cu Asociaţia Clubul de dans sportiv „Mihai Petre” din Bucureşti.
„Din ce în ce mai greu la naţionale şi de aceea aş dori să profit de ocazie şi să mulţumesc tuturor celor care au pus umărul la pregătirea perechilor (antrenori, instructori, părinţi, etc) şi să le reamintesc că aceşti copii ne-au dăruit cel mai frumos mărţişor primit vreodată. Dar în acelaşi timp trebuie să ne trezim repede din euforia succesului şi să conştientizăm că de abia acum începe greul când vom arunca în luptă toate perechile din club”, ne-a declarat Marian Adam, preşedintele clubului.


Articole înrudite