20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fantezia a început în forţă toamna competiţională
Fantezia a început în forţă toamna competiţională

Trei medalii de aur, două de bronz, un loc patru, un loc şapte şi un loc 14 au fost obţinute de sportivii clubului gălăţean Fantezia la prima competiţie la care au participat odată cu restartul sezonului intern. Cea de-a doua ediţie a Festivalului de dans sportiv Medgidia 2018, organizat de clubul Ritmo Del Mar Constanţa în colaborare cu Primăria Medgidia, a adus la start peste 160 de perechi. Sala sporturilor "Iftimie Ilisei", locul de desfăşurare a acestui concurs, a oferit participanţilor condiţii destul de bune, dacă nu punem în calcul aerisirea care s-a făcut pe cale naturală. Clubul de dans sportiv Fantezia a participat la această competiţie cu şase perechi la cinci categorii de vârstă şi clase, începând cu hobby 6-9 ani şi terminând cu openul 16-35 ani.
Vedeta incontestabilă la această competiţie a fost perechea Rareş Constantin - Daria Ichim, cu două medalii de aur, şi care, în urma prestaţiilor avute în cadrul concursului de open standard şi latino rezervat juniorilor 2, s-au impus clar la ambele secţiuni reuşind să câştige patru din cele cinci dansuri obligatorii la fiecare secţiune în parte. Tot pe primul loc s-a clasat şi perechea mixtă Roberto Stafie (Fantezia) - Alesia Vîrtosu (Generaţia 9), care a reuşit să obţină, la cele patru dansuri ale clasei hobby - categoria 6-9 ani, 30 de locuri 1, din totalul de 44 posibile. La prima lor participare la o competiţie, perechea Cosmin Lupoaie - Mitzura Pentiuc a obţinut două medalii de bronz la ambele secţiuni ale concursului de open tineret şi adulţi. Locul 4 l-a obţinut perechea Tudor Bratu - Maria Hârtopeanu, la open standard 12-15 ani, iar perechile Ştefan Micu -Teodora Stoica şi Sebastian Paicu-Laura Nedelcu au terminat competiţia clasei E 6-11 ani pe locul 7, respectiv 14.
"Nu mi-am propus niciun obiectiv pentru acest concurs. Pur şi simplu am dorit să fac o verificare înaintea marilor confruntări viitoare, pentru că ne aşteaptă o toamnă de foc cu două Campionate Mondiale, un Campionat Naţional, Cupa României, câteva concursuri internaţionale şi, nu în ultimul rând, cele naţionale. Per ansamblu rezultatele au fost mulţumitoare dacă punem în calcul că trei perechi au fost la prima lor participare la o competiţie în această formulă, iar celelalte trei nu au mai concurat din luna martie de la Galaţi", ne-a declarat antrenorul principal de la Fantezia, Andreea Adam.
Urmează o perioadă competiţională cu multe evenimente, începând de la sfârşitul lunii septembrie (29-30), când la Cluj-Napoca se va desfăşura Campionatul Naţional pe secţiuni de dans. Perioada de foc se va încheia pe 21 octombrie, odată cu internaţionalul de la Kiev, unde va fi prezentă perechea Mihai Paraschiv - Irina Tudorache, după care noiembrie şi decembrie vor fi două luni liniştite. Cea mai grea zi din luna octombrie va fi 13, când fanteziştii vor participa la Campionatul Mondial rezervat juniorilor II, secţiunea latino, în Spania la Bilbao, cu Rareş Vădană - Tea Neculae, internaţionalul de latino de la Miami din SUA, cu Mihai Paraschiv-Irina Tudorache, şi memorialul "Daniel Nechita" de la Galaţi, unde vor fi prezente toate perechile din club. Iar ca tacâmul sa fie complet, pe 21 octombrie, la Timişoara, se va desfăşura Campionatul Mondial sub 21 ani standard, la care va participa perechea nou formată în cadrul clubului Fantezia, Cosmin Lupoaie-Mitzura Pentiuc. Să le urăm succes.


Articole înrudite