22 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fantezia a încheiat sezonul cu trei medalii de aur şi calificarea în finală la „Ritmo Danza” de la Bologna
Fantezia a încheiat sezonul cu trei medalii de aur şi calificarea în finală la „Ritmo Danza” de la Bologna

Ultimele competiţii înainte de binemeritata vacanţă de vară pentru sportivii clubului Fantezia au fost cele două concursuri internaţionale de la Bucureşti şi Bologna/Italia. Micuţa dar cocheta sală Rapid a fost gazda internaţionalului “Bucharest Open”, unde Fantezia s-a prezentat cu cinci perechi, reuşind să se califice cu trei dintre ele în finalele competiţiilor la care au concurat şi chiar să le câştige, iar celelalte două perechi au reuşit să termine competiţia la nivelul semifinalelor, astfel: Lefter Rareş - Hîrtopeanu Maria, clasa E 6-9 ani, Pitulice Tudor - Geantă Bianca, clasa E 10-11 ani şi Constantin Rareş - Popa Jasmine, open internaţional 6-11 latino au fost cele trei perechi care şi-au mai adăugat în palmares şi trofeul locului 1 al competiţiei „Bucharest Open” la clasele la care au concurat.
Tot în această competiţie, Rareş cu Jasmine s-au calificat şi în finala de standard şi s-au clasat la un pas de podium, respectiv pe locul patru. „Închidere frumoasă de sezon cu trei medalii de locul 1, dar din păcate încă mai sunt multe probleme nerezolvate la unele perechi, cu care trebuie să port o discuţie şi să facem o analiză pertinentă asupra factorilor care trag perechile în jos. Nu este posibil ca la sală să dansezi de nota 10, iar în concurs să ţi se moaie genunchii. Sunt lucruri care se pot rezolva, iar toată vara asta vom face”, ne-a declarat Andreea Adam, antrenorul principal.
În premieră pentru club şi pentru perechea Faliboga Raul - Buţea Loredana este participarea la Trofeo Low Cost “Ritmo Danza” ce s-a desfăşurat  duminica trecută la Bologna/Italia. O competiţie deschisă tuturor perechilor peste 16 ani, cu o participare numeroasă şi cu nume sonore din lumea dansului sportiv mondial, unde Raul cu Loredana au fost singura pereche care înca mai concurează la categoria de vârstă 16-18 ani (tineret), dar ambiţia şi dăruirea de care au dat dovadă au dus la calificarea lor în finală şi clasarea pe locul cinci. „Este prima finală la care ne calificăm într-o competiţie cot la cot cu adulţii şi sperăm să nu fie şi ultima în cei doi ani care ne-au mai rămas să concurăm la tineret. E greu să te baţi cu cei mai buni dintre cei mai buni, dar am ajuns la concluzia că nu este imposibil, chiar dacă pe ringul de dans întâlneşti pe Nikolai Darin - Natalya Seredina, finaliştii de la Campionatele Mondiale, David Schavel - Maria Konus, finaliştii de la Europenele de anul trecut, şi să reuşeşti să întreci în finală Rusia, respectiv perechea Denisov Vitaly - Pazyna Natalia. Pot spune că locul cinci din 85 de perechi participante la această competitie este fabulos, nu numai prin faptul că am fost singura pereche de 16-18 ani, ci prin faptul că am întrecut 80 de perechi adulte”, ne-a declarat Raul Faliboga. Urmează o binemeritată vacanţă, după care se va merge la Congresul de la Mamaia, Lotul Naţional şi nelipsitul Stuttgart.


Articole înrudite