FC Universitatea a câştigat în premieră în fieful vicecampioanei şi are şanse mari să termine turul pe podium Recomandat

Luni, 18 Noiembrie 2019 11:59
Publicat în Sport
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Derbiul celei de-a 9-a etape din Liga 1 la fotbal feminin a avut loc duminică pe terenul Comunal din Becicheru Mic între Fortuna, vicecampioana naţionala en-titre şi ocupanta locului 2 şi în acest sezon, şi FC Universitatea Galaţi, locul 3. Ambele echipe erau pe val, dar gazdele erau cotate ca favorite şi aveau ca ascedent victoriile directe din sezonul precedent: 1-0 la Galaţi, cu gol marcat în min.90+4 şi 2-1. De data aceasta, roata şansei s-a întors, „panterele negre”au muşcat letal şi au reuşit să plece cu toate cele trei puncte la Galaţi după golul din lovitură liberă marcat de internaţionala Moldovei, Cristina Cerescu în min.88. Partida a fost echilibrată, cele două combatante de valori apropiate au încercat să se anihileze reciproc şi să dea lovitura decisivă. Gălăţencele au fost mai periculoase şi au mai ratat o ocazie importantă prin Carmen Marcu, scăpată singură cu portarul advers.
„Sunt foarte bucuros că am trecut cu bine peste acest meci, am avut o săptămână agitată şi am încercat să potrivesc lucrurile aşa încât fetele să nu simtă prea mult greutatea acestei deplasări. Am reuşit, zic eu, şi le mulţumesc de asemenea pentru punctele câştigate. Nu a fost cel mai bun meci al lor, le ştiu potenţialul, şi totuşi au fost faze multe în care s-au sacrificat, la propriu. Nu aş fi fost mulţumit de un egal, de aceea le felicit şi le mulţumesc încă odată. E munca lor, merită să se afle aici. Şi merităm să rămânem pe podium şi la finalul turului. Noi vom lupta pentru Galaţi, cu drag. Şi bineînţeles pentru toţi cei care ne apreciază şi ne susţin”, ne-a declarat antrenorul Alexandru Caracaş. După fluierul final ce a consemnat al 7-lea joc consecutiv fără înfrângere, atmosfera în tabăra gălăţeană a fost de bucurie imensă. „ A fost un meci greu pentru că ambele echipe ne doream victorie. Am avut multe faze, dar nu le-am finalizat cu gol , am luptat până la final de meci şi norocul a fost cu noi. Nu pot spune că a fost un gol faimos, de la distanţa care mă aflam nu am văzut bine. Multe comentarii au fost după meci, dar nu m-au deranjat, important că am luat trei puncte şi nu am făcut deplasarea în zadar. Sunt mândră de colegele cu care joc, am fost o echipă pe teren”, ne-a precizat autoarea golului, Cristina Cerescu. FC Universitatea a aliniat 11-le: Natalia Munteanu - Maria Stamate, Alexandra Ivan, Ana Arnăutu, Andreea Surcică - Lidia Moacă, Cristina Cerescu, Iriska Topal - Tabita Croitoru, Monica Benţoiu, Carmen Marcu. Au mai intrat: Elena Ivan şi Nicoleta Lepădatu. După 9 runde, podiumul Ligii 1 se prezintă astfel: 1. U Olimpia Cluj Napoca 25 puncte, 2. Fortuna Becicherecu Mic 21 p, 3. FC Universitatea Galaţi 20 p. Până la finalul anului sunt programate ultimele două etape din turul de campionat în care echipa noastră va întâlni pe CSS Târgovişte, pe 24 noiembrie, stadionul Siderurgistul, de la ora 11.00 şi Selena SNC Constanţa, în deplasare pe 30 noiembrie şi faza 8-imilor de finală a Cupei României, pe 8 decembrie, adversarul urmând să-l aflăm peste câteva zile după tragerea la sorţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu