19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fenomenalul David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber la Campionatul Mondial de la Budapesta
Fenomenalul David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber la Campionatul Mondial de la Budapesta

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber la Campionatul Mondial de la Budapesta, informează luni, 20 iunie, Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern. David Popovici a devenit campion mondial, cucerind medalia de aur în proba de 200 m liber. La doar 17 ani, sportivul pregătit de Adrian Rădulescu a înotat fantastic şi a acoperit cele patru lungimi de bazin, din Duna Arena, cu timpul de 1:43.21 min (nou record mondial de juniori), depăşindu-i pe Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) – 1:44.47 şi Tom Deam (Marea Britanie) – 1:44.98.
Marţi dimineaţa, 21 iunie, sportivul român va intra în competiţie în seriile de la 100 m liber (seria a zecea, culoarul 4). Cursa lui este programată la ora 10:30, ora României.
David Popovici este primul medaliat şi cel dintâi campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină, şi al treilea sportiv care cucereşte medalia de aur pentru ţara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) şi Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).
Este primul aur pentru România la un Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori după o pauză de 21 de ani, informează Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern.

"Sunt absolut obosit. Piscina e foarte rapidă. M-a ajutat faptul că oamenii pe care îi iubesc m-au privit şi cei de acasă au crezut în mine. Oamenii de acasă au crezut în mine! Medalia este pentru ei. Acum voi merge să mă refac şi voi fi gata pentru proba de 100 de metri. Treaba nu e terminată, încă mai am foame pentru performanţă", a declarat noul campion mondial al probei de 200 m liber.

 


Articole înrudite