26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fetele de la Phoenix au învins ICIM-ul în premieră
Fetele de la Phoenix au învins ICIM-ul în premieră

Phoenix a condus până la jumătatea partidei chiar şi cu zece puncte diferenţă, însă arădencele au revenit şi au preluat conducerea în sfertul al treilea. Cu 53 de secunde înainte de final, ICIM Arad era în atac şi avea un avans de două puncte. Myneshia McKenzie a reuşit însă un capac senzaţional şi a recuperat mingea. Chrisstasia Walter a înscris apoi două puncte de sub panou şi a egalat: scor 75-75. Arădencele au avut apoi posesia în ultimele 15 secunde însă Kristen McCarthy a ratat aruncarea de trei puncte. Romina Filip a recuperat, a plecat pe contraatac, i-a pasat Amandei Frost, care a ratat şi ea aruncarea de trei puncte. Romina Filip a recuperat apoi şi a aruncat la coş în ultima secundă şi publicul a explodat. Scor final 77-75, iar Phoenix porneşte cu dreptul în noua ediţie de campionat. Echipa pregătită de Eugenio Rodrigues şi Andreea Şoptică va juca două meciuri în această săptămână: cu U Cluj (7 octombrie, în deplasare) şi cu CSU Alba Iulia (10 octombrie, sala Polivalentă Dunărea, ora 17.00)

 

Declaraţii:

Romina Filip - jucătoare Phoenix Galaţi: „Am zis că îmi sare inima din piept. Mi-am dorit din tot sufletul să intre acea minge în coş şi mă bucur că am reuşit să fac acest lucru, cu toate că este victoria echipei, nu este doar victoria mea”.

Cassie Rochel - jucătoare Phoenix Galaţi: „Am avut emoţii mari, dar e grozav că am câştigat acest meci. Cred că am fost puţin agitate în timpul partidei pentru că a fost primul meci, dar întotdeauna e plăcut să câştigi”.

Eugenio Rodrigues - antrenor Phoenix Galaţi: „Nici că se putea mai bine. Pentru mine, să câştig acest meci, primul meu meci în România, cu o aruncare în ultima secundă, e ca un adevărat basm”.

Jose Araujo - antrenor BC Goldiş ICIM Arad: „Aţi văzut meciul, se putea întâmpla orice. Oricare dintre echipe putea câştiga. Am avut noi şansa de a înscrie, am ratat, asta e. Au câştigat, felicitări echipei din Galaţi, asta e”.


Articole înrudite