14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Foştii internaţionali cred că România nu s-ar fi făcut de râs la Mondialul din Brazilia
Foştii internaţionali cred că România nu s-ar fi făcut de râs la Mondialul din Brazilia

Miodrag Belodedici şi Jean Vlădoiu au adunat multe meciuri sub tricolor. Pe vremea când cei doi evoluau pentru România, reprezentativa tricoloră era nelipsită de la turneele finale de campionat mondial sau european. Cei doi cred că lipsa de rezultate a naţionalei ar putea să înceteze dacă se va reuşi calificarea la turneul final al campionatului european care se va desfăşura în 2016 în Franţa.
Miodrag Belodedici a declarat: „Dacă nu ne-am calificat la mondialul brazilian înseamnă că nu merităm. Grecia a fost mai bună decât noi, atât fizic cât şi tehnic în meciurile de baraj. Elenii au evoluat destul de bine în Brazilia şi puţin le-a lipsit să ajungă în sferturi. Nouă ne lipseşte sistemul bine pus la punct pentru a putea să producem din nou jucători de valoare. În condiţiile în care la turneul final din Franţa se vor califica 24 de echipe, cred că avem şanse mari să ajungem şi noi”.
Jean Vlădoiu a spus, la rândul său: „Cred că România nu s-ar fi făcut de râs în Brazilia. Am văzut echipe mici care au făcut meciuri senzaţionale. Cred că România ar fi fost la înălţime chiar dacă nu am fi ieşit din grupe. O calificare ar fi însemnat enorm pentru fotbalul nostru. Suporterii meritau să primească în dar o calificare. Ei au suferit mai mult decât fotbaliştii în aceşti ani. Este obligatoriu ca reprezentativa noastră să se califice la campionatul european din Franţa”.
România are nevoie de jucători de valoare, dar degeaba ai materie primă dacă nu există şi un antrenor de valoare. Selectionata tricoloră are nevoie de un tehnician valoros, care să ştie să-şi apropie jucătorii. Se spune că antrenorul naţionalei trebuie să ştie în primul rând să facă selecţia. Ce folos că sunt aduşi cei mai buni jucători, dacă selecţionerul nu are nicio idee tactică, iar echipa joacă după ureche? Orice asemănare cu Victor Piţurcă este pur şi simplu întâmplătoare. Cu sau fără Piţi pe bancă, România trebuie să ajungă la europeanul din Franţa.


Articole înrudite