14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Germania şi Argentina se întâlnesc în finala campionatului mondial
Germania şi Argentina se întâlnesc în finala campionatului mondial

Semifinalele campionatului mondial din Brazilia au fost contrastante. În prima s-a înregistrat cea mai mare diferenţă din istorie. Germania a distrus Brazilia cu 7-1 (5-0). A fost un adevărat măcel. Fără Thiago Silva şi Neymar, brazilienii au fost penibili. Muller, Kroos 2, Klose, Khedira şi Schurrle 2 au semnat reuşitele unui succes istoric - Brazilia nu mai pierduse un meci oficial pe teren propriu de 39 de ani, dar înfrangerea de marţi face cât 20 de eşecuri! Germania a făcut ce a vrut cu elevii lui Scolari. Dante, Marcelo, Fernandinho, Luiz Gustavo, Hulk, Bernard şi Fred au fost ridicoli, iar în aceste condiţii selecţionata auriu-verde nu putea face mai mult. Germania a marcat din orice poziţie şi a umilit ţara gazdă a Mondialului. Înfrângerea Braziliei a dus la lupte de stradă în Sao Paolo şi Rio de Janeiro.
În cea de-a doua semifinală s-au întâlnit Olanda şi Argentina. Chiar dacă meciul se anunţa spectaculos, lucrurile au stat cu totul altfel. Desfăşurată pe o ploaie deasă, partida a fost lipsită de ocazii clare de a marca. Ambele echipe şi-au propus în primul rând să nu primească gol şi până la urmă au reuşit. Cele două formaţii se aflau la egalitate, 0-0, la finalul celor 120 de minute, adică 90 plus 30 de prelungiri. S-a ajuns la loviturile de departajare. Argentina a transformat toate penalty-urile prin Messi, Garray, Aguerro şi Maxi Rodriguez. Vlaar şi Snejder au ratat, astfel că Argentina s-a impus cu 4-2. Sud-americanii s-au calificat în finală. Echipa lui Messi a devenit prima formaţie sud-americană care joacă finala Mondialului după 12 ani de pauză. Brazilia şi Olanda se vor întâlni sâmbătă în finala mică, în timp ce Germania şi Argentina îşi vor disputa duminică trofeul suprem.
Nemţii şi argentinienii s-au mai întâlnit de două ori în finale. În 1986, Argentina lui Maradona s-a impus la Ciudad de Mexico cu 3-2 pentru ca în 1990 Germania să-şi ia revanşa la Roma cu 1-0. Cel de al treilea meci dintre cele două formaţii are o favorită clară, Germania, însă în finală se poate întâmpla orice. Germania şi Argentina s-au întâlnit şi la Mondialele din 2006 şi 2010, în sferturi de finală, şi de fiecare dată s-au impus nemţii.


Articole înrudite