05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Fraţii Irina şi Dragoş Gherasim, de la CSU Galaţi, au urcat din nou pe podium la Naţionalele de la Galaţi
Fraţii Irina şi Dragoş Gherasim, de la CSU Galaţi, au urcat din nou pe podium la Naţionalele de la Galaţi

Weekendul trecut s-a desfăşurat în Galaţi, la Sala Siderurgistul, Campionatul Naţional de badminton destinat categoriilor Juniori I U19 şi Juniori III U13. Cu 97 de jucători la start şi 185 de meciuri competiţia a pus la încercare atât pe sportivi, dar şi pe organizatori şi arbitri. Au participat sportivi şi sportive din toate cluburile şi asociaţiile din România: CSM Timişoara, Sp.Stud.Bucureşti, CSS 6 Bucureşti, CSS Oneşti, ACS Armada Sud Bucureşti, CSU Galaţi, CS Siderurgistul Galaţi, ACS Andriany Piatra Neamţ CSC Berceni Prahova, PNC Bucureşti, CS Botoşani, CS Agero Galaţi, ACS Transilvania Braşov, ACS WePlay Braşov.
La Under 19 de la CSU Galaţi (antrenor Dorel Badiu) a urcat pe podium Gherasim Dragoş în proba de dublu masculin (împreună cu Teodor Cioroboiu - Sp.Stud.Bucureşti). Rezultate bune a obţinut Dragoş şi la simplu unde s-a oprit în sferturi învins la mare luptă în 3 seturi de către Călin Turcu (ACS Armada Sud Bucureşti). Un rezultat bun a obţinut şi perechea George Şerbănescu - Vlad Mocanu, care în final au ocupat un onorant loc 5.
La categoria celor mai mici , U13, Irina Gherasim, de la CSU Galaţi a urcat pe locul 3 în proba de simplu feminin şi pe locul 2 la dublu feminin alături de colega sa de dublu Laura Constantin (Sp.Stud.Bucuresti) pierzând cu 2-1 finala în faţa dublului Denisa Muscalu (CSCBerceni)/Cristina Sîrbu (CSM Timişoara) dupa ce în setul 2 au irosit 2 mingii de meci. Tot la dublu feminin, pe locul 3 s-au clasat sportivele de la Siderurgistul Galaţi (antrenori: Adrian Panfil şi Iulian Călin), Teodora Grădinaru/Amalia Pintilie. Sportivii de la Siderurgistul au mai înregistrat şi alt rezultat notabil: la dublu feminin, Mădălina Panaite/Teodora Rusu s-au oprit în sferturi după ce au pierdut cu 2-1 într-un meci maraton în care au avut 8 mingi de meci pentru a se califica în semifinale. "A fost un turneu maraton cu o premieră în badmintonul românesc: tablou de concurs de 64 de concurenţi! S-a întâmplat în proba de simplu feminin U13. Din ce în ce mai mulţi copii se îndreaptă către acest sport, în prezent FR Badminton are în componenţă 40 de cluburi şi asociaţii sportive şi numărul lor este în creştere. În acest context şi performanţa sportivă este mai greu de atins, iar din acest punct de vedere nu pot decât să mă simt mândru cu rezultatele sportivilor gălăţeni. Mulţumesc pentru implicarea organizatorică a FR Badminton, CS Universitatea Galaţi (U19), CS Siderurgistul Galaţi (U13), Fundaţiei Sportului Gălăţean pentru găzduire şi echipei de arbitri conduse de arbitrul principal Adrian Culea (Bucureşti). În această toamnă urmează alte examene importante: Campionatele Internaţionale de Juniori U9-U11-U13-U15 ale României (Piatra Neamţ 11-13.10), Campionatul Naţional U17(Bucureşti 1-3.11) şi Campionatul Naţional de Seniori (Timişoara 22-24.11) la care sportivii noştri vor încerca să urce cât mai sus pe podiumurile de premiere", a concluzionat antrenorul de la CSU, Dorel Badiu.


Articole înrudite