24 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
FRF a modificat Regulamentul de Licenţiere pentru cluburile din Liga 1 şi Liga 2
FRF a modificat Regulamentul de Licenţiere pentru cluburile din Liga 1 şi Liga 2

Comitetul de Urgenţă al FRF a luat luni o serie de hotărâri importante. Ca urmare a crizei apărute din cauza pandemiei cu coronavirus, a fost suspendat criteriul privind obligativitatea achitării datoriilor către asigurările sociale şi autorităţile fiscale din procesul de licenţiere pentru ediţia 2020-2021 a Ligii I şi a II-a.
Federaţia Română de Fotbal a menţionat pe site-ul oficial că UEFA şi-a dat acordul privind modificările Regulamentului Naţionale de Licenţiere a Cluburilor şi de Fair Play Financiar. A fost suspendată aplicarea prevederilor art. 47 bis - lipsa datoriilor către asigurările sociale şi autorităţile fiscale, mai exact acest criteriu nu va fi analizat în cursul prezentului proces de licenţiere pentru obţinerea licenţei aferente participării în Liga I, sezonul 2020/2021. De asemenea, termenul pentru realizarea criteriilor financiare de către solicitanţii licenţei de Liga I, sezonul 2020/2021, a fost prelungit până pe 29 mai 2020, în loc de 30 aprilie 2020. Noul termen va fi avut în vedere în cuprinsul întregului Regulament pentru stabilirea termenului până la care este necesară îndeplinirea criteriilor financiare de către solicitanţii de licenţă de Liga I. Criteriul privind lipsa datoriilor către asigurările sociale şi autorităţile fiscale (art. 61bis) a fost suspendat, mai exact acest criteriu nu va fi analizat în cursul procesului de monitorizare financiară desfăşurat în anul 2020.
De asemenea, Termenul cu privire la depunerea informaţiilor privind pragul de rentabilitate şi îndeplinirea cerinţei privind pragul de rentabilitate, termen prevăzut în cuprinsul 51 alin. 3, art. 58 alin. 1 şi art. 59 alin. 3 a fost modificat de la 31 mai 2020, la 31 august 2020. Cluburile care vor solicita licenţă vor încheia un act adiţional la Convenţia arbitrală prevăzută în Anexa nr. IX prin care vor fi modificate termenele soluţionării unui eventual litigiu la TAS în conformitate cu termenele stabilite prin această decizie în cuprinsul Anexelor 1, 2 şi/sau 3. Actul adiţional va fi transmis administraţiei de licenţiere până cel târziu la data de 7 mai 2020 de către solicitanţii de licenţă UEFA, respectiv 5 iunie 2020 de către solicitanţii de licenţă de Liga I. Comitetul de Urgenţă a mai decis suspendarea prevederilor art. 44 din Regulamentul privind condiţiile de participare la Campionatul naţional Ligii a II-a.


Articole înrudite