16 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţeanca Irina Gherasim a devenit campioană balcanică
Gălăţeanca Irina Gherasim a devenit campioană balcanică

În localitatea Perushitsa din apropiere de Plovdiv (Bulgaria) a avut loc în perioada 12-14 septembrie Campionatul Balcanic de badminton destinat juniorilor Under 13. Din echipa României a făcut parte şi sportiva legitimată la CSU Galaţi, Irina Gherasim. Competiţia a debutat cu meciurile din cadrul turneului pe echipe în care echipa României a avut un parcurs foarte bun şi a dispus în grupă de Bulgaria B (5-0) şi de Serbia (5-0), în semifinală de Bulgaria A (3-0) şi s-a înclinat la mare luptă în finală cu Turcia (3-1).
Apoi au început întrecerile individuale. Gălăţeanca noastră a ajuns până în sferturi în proba de simplu feminin după victorii la jucătoarele nr. 1 din Serbia (Lana Pavlovic, scor 2-0 21-15, 21-18) şi Bulgaria (Alexandra Vasilieva, scor 2-1: 21-18; 16-21, 21-19) acolo unde s-a înclinat în faţa colegei de dublu Laura Constantin, scor 2-0 (21-7, 21-13).
Altfel au stat lucrurile în proba de dublu feminin. Irina Gherasim împreună cu colega şi prietena ei Laura Constantin au câştigat titlul balcanic fără set pierdut după ce au trecut în sferturi de Spiridopoulu/Vlachantoni (Grecia) scor 2-0 (21-17, 21-15), în semifinală de Gerceker/Pekez (Turcia) scor 2-0 (21-18, 21-15) şi în finala de Korkut/Simsek (Turcia) scor 2-0 (21-18, 21-17). De remarcat este faptul că în semifinale au trecut de dublul nr. 1 din Turcia care, cu o zi înainte în finala pe echipe câştigase în faţa fetelor noastre cu 2-0.
Irina Gherasim (n. 27.03.2009) elevă a Liceului cu Program Sportiv este legitimată la CSU Galaţi şi este antrenata de Dorel Badiu. Deşi la început de drum (este încă la Under 11) este multiplă campioană naţională şi mai are încă 2 ani de jucat la categoria U13 unde, iată, a devenit încă de la o vârstă fragedă campioană balcanică.
„Ştiam că vor urca până în fazele finale date fiind antecedentele (câştigătoare în ultimele 3 luni la Cupa României, la campionate internaţionale din Serbia - Novi Sad şi Bulgaria - Ruse şi Haskovo), dar nu ştiam forţa de joc a sportivelor din Turcia, ţara care întotdeauna a dat dubluri feminine de talie europeană. Sunt cu atât mai mulţumit cu cât fetele au învins ambele dubluri din Turcia şi trist pentru că nu am putut fi acolo cu ele pentru că în acelaşi timp la Galaţi a fost turneul dedicat seniorilor, Trofeul Danubius. Este un rezultat care face o punte în timp pentru badmintonul din Galaţi: acum 10 ani în 2009 la Karatas (Serbia) o altă elevă de-a mea, Miruna Niţu (în prezent studiază în Londra), devenea campioană balcanică în proba de dublu feminin tot la această categorie U13. Avantajul Irinei este că are cu 2 ani mai puţin decât avea Miruna când a realizat performanţa şi deci şanse mai multe să performeze şi în următorii 2 ani la U13. Felicitări copil frumos! Felicitări şi părinţilor Alina şi Dragoş Gherasim pentru susţinerea totală", ne-a declarat antrenorul gălăţean Dorel Badiu.


Articole înrudite