17 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Gălăţeanul Andrei Ene împărteşte experienţa dobândită la Fantezia în Rusia aproape de Polul Nord
Gălăţeanul Andrei Ene împărteşte experienţa dobândită la Fantezia în Rusia aproape de Polul Nord

Gălăţeanul Andrei Ene, un dansator care a reuşit în viaţă, împărteşte experienţa dobândită la Fantezia în Rusia aproape de Polul Nord:

„M-am hotărât să vă povestesc ce am obţinut eu prin dans sportiv, practic ce calităţi îţi poate oferi dansul sportiv. În primul rând să mă prezint! Mă numesc Ene Andrei, născut în anul 1989, România, oraşul Galaţi, iar acum trăiesc în Rusia, oraşul Norilsk. Dansul sportiv l-am început de la vârsta de 10 ani. Deci... ce calităţi am dobândit eu la Clubul de dans sportiv "Fantezia" Galaţi? Nu doresc să vă povestesc despre un corp frumos ori multă sănătate pentru că da, asta este clar, într-adevăr se pot obţine foarte repede. Cel mai important şi cel mai greu de obţinut, dar şi de păstrat... în această lume este DISCIPLINA, DISCIPLINA şi iar DISCIPLINA: disciplina omului, disciplina corpului, disciplina în societate. Fără disciplină nicăieri nu putem ajunge în viaţă! Da! Prin dans eu şi mulţi alţii am dobândit acest lucru minunat, în ziua de azi este ca un dar dat de la Dumnezeu.

Datorită faptului că eram dansator am reuşit să ajung şi prin Italia să dansez ori să predau dans sportiv. Tot datorită dansului sportiv, în Italia am cunoscut-o pe soţia mea Elena. Odată ajuns în Rusia a trebuit să o iau de la capăt în mai toate domeniile. În primul rând a trebuit să învăţ limba rusă deoarece nimeni în Rusia nu îţi oferă cetăţenie fără să ştii limba. Primii 2 ani am lucrat ca voluntar deoarece nu mă puteau angaja, nu aveam actele necesare pentru buletin ori paşaport rusesc. A fost foarte greu însă am avut răbdare şi încredere, ştiam că voi reuşi până la urmă. Multă lume mă întreabă: cum este în Rusia? Acum după 5 ani pot spune că este ca la mine acasă. De fapt Rusia este casa mea. De exemplu am fost in Ekaterinburg, sunt unele zone ori cartiere din acest oraş unde am avut impresia că sunt în România ba chiar la Galaţi. Întrebarea cea mai potrivită ar fi: cum este în Norilsk? Este frig! Este Polul Nord! Este multă zăpadă! O altfel de vegetaţie cum nu am mai văzut vreodată. Norilskul este cu totul o altă lume, o numesc Planeta Norilsk. Sunt aici unele zone, de exemplu lacul Lama la 100 de km de oraşul Norilsk. Extraordinar pentru mine şi nu numai, acel loc este numit raiul pe pământ. Iţi taie răsuflarea şi-ţi vine să cazi în genunchi şi să plângi la cât de frumos este şi ce aer curat poate fi. Până şi lacul e atât de curat că poţi bea apa din el.

Acum antrenez pentru: Antrenor-coreograf la Ansamblul "Baltanor" Russia, Norilsk aparţinând de Casa de Cultură a Combinatului NorNikel. Baltanor este format din 3 grupe:
-5-9 ani / începători, 10-16 ani / avansaţi, 18-40 ani / pro; Antrenor-coreograf la clubul de dans sportiv Passion Team, acesta îmi aparţine mie, pe lângă ansamblu mi-am deschis un club de dans sportiv pentru Adulţi. La primul nostru concurs am luat primele locuri. Am avut rezultate extraordinare, munca şi-a făcut efectul! Totodată când se desfăşoară concursurile de dans sportiv din Norilsk particip nu doar ca antrenorul copiilor, dar şi ca arbitru în federaţia de dans sportiv TTS. Sunt multe, multe lucruri pe care le-am învăţat datorită dansului sportiv şi pot spune că majoritatea sunt numai bune! Mulţumesc familiei Adam, că acum 20 de ani aţi sunat la uşa mea să mă invitaţi să fac parte din elita Clubului "Fantezia" Galaţi!

Un sfat celor care dansează sau doresc să înceapă această aventură frumoasă. Niciodată, dar niciodată să nu spui "nu pot", odată ce ai spus "nu pot" normal că nu vei putea! Eu spun "pot, dar trebuie să mai muncesc", "încerc dar probabil nu voi reuşi astăzi"! Nu uitaţi de cel mai importante lucruri: DISCIPLINA şi IUBIREA!“, spune gălăţeanul Ene Andrei.


Articole înrudite