14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galaţiul va găzdui patru turnee de tenis anul viitor
Galaţiul va găzdui patru turnee de tenis anul viitor

Tenisul de câmp tinde să revină în prim-planul sporturilor din Galaţi. Dacă în anii '80 şi apoi şi în anii '90 sportul alb scotea talente pe bandă rulantă, după 2000 tenisul a devenit un lux interzis pentru mulţi dintre copiii talentaţi. Bazele destinate tenisului s-au împuţinat, iar administraţia locală de până în 2012 nu a mişcat nici un deget pentru a schimba ceva. Singura oază într-un deşert a apărut la Complexul Viva. Tenisul a fost pus la loc de cinste în cea mai modernă locaţie din oraşul de la Dunăre. De aici şi până la reintrarea Galaţiului în circuitul tenisului internaţional nu a mai fost decât un pas. Acesta a fost parcurs odată cu organizarea primei ediţii a Trofeului Municipiului Galaţi la, un turneu de 10.000 de euro destinat fetelor. Ideea i-a aparţinut noului director, Florin Şipoş, şi a fost îmbrăţişată cu entuziasm de administraţia locală. Turneul desfăşurat săptămâna trecută la Complexul Viva a fost poate cea mai reuşită competiţie internaţională organizată vreodată în oraşul de la Dunăre.
Lucrurile nu se vor opri aici. Galaţiul va deveni în 2015 un adevărat pol al tenisului din Moldova. Aurel Vlaicu, city-managerul Primăriei Galaţi, a declarat: „Vă anunţ că în 2015 oraşul nostru va găzdui 4 turnee de tenis, 2 de băieţi şi 2 de fete. Administraţia locală va sprijini acest sport care tinde să întreacă în popularitate fotbalul. Aici, la Complexul Viva, există condiţii excepţionale pentru organizarea unor competiţii de cel mai înalt nivel”.
Competiţiile au nevoie de popularizare pentru ca iubitorii sportului să ia cu asalt arena. Jucătorii şi jucătoarele din Galaţi au şansa ca turneele să se desfăşoare la ei acasă şi nu trebuie să scape această oportunitate. George Cosac, preşedintele Federaţiei de Tenis, declară că oraşul de la Dunăre ar putea găzdui un Centru de Excelenţă în următorii ani. Cu siguranţă că primarul Marius Stan va oferi un sprijin consistent pentru realizarea acestui proiect grandios. Galaţiul se poate alătura Constanţei în proiectul care vizează revitalizarea unui sport care a dat ultimul idol al românilor, Simona Halep.


Articole înrudite