06 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
George Cosac, vicepreşedinte FRT: „Simona Halep va avea acelaşi şanse la o medalie olimpică şi în 2021“
George Cosac, vicepreşedinte FRT: „Simona Halep va avea acelaşi şanse la o medalie olimpică şi în 2021“

Vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis (FRT), George Cosac, a declarat, pentru Agerpres, în contextul amânării JO de la Tokyo ca urmare a pandemiei de coronavirus, că jucătoarea Simona Halep (28 de ani) va avea aceleaşi şanse la o medalie olimpică şi în 2021.
„Simona Halep va avea aceleaşi şanse la o medalie olimpică şi în 2021. Ea a ajuns la maturitate, nu este încă o sportivă în vârstă. E o sportivă matură care în momentul în care îşi impune un obiectiv şi este focusată pe el atunci are 95% la sută şanse să reuşească. Dar nu de Simona îmi este teamă mie, Simona e o perfecţionistă, o profesionistă în adevăratul sens al cuvântului, mi-e teamă de ceilalţi jucători care nu ştiu dacă vor mai avea anul viitor aceeaşi forţă de revenire. Adică aceeaşi dorinţă şi capacitate de a reveni acolo unde au fost sau chiar să depăşească acele locuri“, a declarat George Cosac pentru Agerpres, care a făcut referire la sistemul de calificare la JO care permite doar primilor 56 de jucători din clasamentele ATP şi WTA să participe la turneul de tenis de la Tokyo.
Oficialul FRT a catalogat drept „înţeleaptă“ decizia Comitetului Internaţional Olimpic de a amâna Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru anul 2021. „Este o decizie înţeleaptă având în vedere pandemia de coronavirus care afectează întreaga planetă. Înainte de orice performanţă, indiferent de domeniu, sănătatea este pe primul loc, asta e clar. Chiar spunea cineva, şi-l citez, că nu îşi doreşte să fie cel mai bogat din cimitir. Deci orice trofee, medalii sau recompense financiare ar fi puse în joc, sănătatea este pe primul plan. Eu dacă aş fi fost pus în situaţia să dau un vot aş fi fost fără discuţie pentru amânarea Jocurilor. Acum, după amânarea celei mai importante competiţii sportive, sunt convins că toată lumea îşi va da mâna pentru că trebuie să luptăm toţi pentru stârpirea acestui virus“, a afirmat Cosac.


Articole înrudite