02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Handbalistele de la CSM Galaţi termină anul în fotoliul de lider, handbaliştii de la CSU şi-au consolidat locul doi la Suceava
Handbalistele de la CSM Galaţi termină anul în fotoliul de lider, handbaliştii de la CSU şi-au consolidat locul doi la Suceava

Divizia A la handbal feminin a programat duminică partidele celei de-a 10-a etape, ultima din acest an. CSM Galaţi s-a deplasat în fieful liderului seriei A, CSM Unirea Slobozia. Partida a avut o miză uriaşă şi a fost viu disputată. Cele două echipe au mers mult timp cap la cap în prima repriză, avantajul a alternat pe tabelă, fetele pregătite de Valeriu Costea au reuşit să intre la vestiare cu plus doi. CSM Galaţi a revenit foarte motivată pe teren şi a rupt echilibrul din min.40, reuşind să se desprindă la 5-6 goluri, avantaj ce în ciuda eforturilor gazdelor a fost menţinut până la final.
„A fost un meci echilibrat în primele 40 de minute, am reuşit să gestionăm mai bine situaţia, ne-am desprins şi am obţinut o victorie importantă. Sunt mulţumit de evoluţia fetelor, cu acest rezultat ne-am atins un prim obiectiv intermediar şi încheiem anul în fotoliul de lider. Urmează o săptămână de pauză după care vom relua antrenamentele, avem două luni la dispoziţie să pregătim partea a doua a sezonului pentru a ne atinge obiectivul final”, ne-a declarat antrenorul de la CSM Galaţi, Valeriu Costea.
Rezultat final: CSM Unirea Slobozia - CSM Galaţi 29-35 (15-17). Lotul folosit: Anamaria Micu, Bianca Aron, Roxana Petre - Nikolina Knezevic, Cristina Marcu, Andreea Prescură 7 goluri, Cristina Andriţa 15 g, Iasmina Ichim 5 g, Daniela Corban 3 g, Mădălina Manolachi 3 g, Ana Maria Lopătaru 2 g. Pe foaia oficială au fost şi Andreea Merlă, Iulia Eiler, Mădălina Mureş şi Mălina Bichir. Podiumul se prezintă astfel: 1. CSM GALAŢI 21 puncte - 8 meciuri, 2. CSU Neptun Constanţa 20 p - 9 meciuri, 3. CSM Corona 2010 Braşov 19 p - 8 meciuri. Campionatul se va relua pe 23 ianuarie 2022.

Băieţii lui Florin Andronic sunt în cărţi pentru primul loc

Sâmbătă au fost programate partidele celei de-a 10-a etape a diviziei A la handbal masculin. CSU Galaţi a avut o deplasare grea la Suceava unde a întâlnit pe CSU din localitate. Sucevenii, întăriţi cu câţiva jucători cu prezenţe în Liga Zimbrilor, au controlat partida şi au condus timp de vreo 50 de minute, cea mai mare diferenţă s-a înregistrat în min.26, scor 17-12. „Haiducii” lui Florin Andronic nu s-au împăcat deloc cu situaţia de pe tabela de marcaj, au revenit senzaţional şi au obţinut în extremis o victorie surprinzătoare.
„A fost un meci de şase puncte foarte important. Suceava a câştigat etapa trecută la Botoşani şi a vrut să ne învingă şi pe noi ca să mai poată spera la locul doi. Am început slab, am fost conduşi mult timp dar am revenit pe final şi totul este bine când se termină cu bine”, ne-a declarat antrenorul Florin Andronic.
Rezultat final: CSU Suceava II - CSU Galaţi 31-33 (17-15). Lotul echipei noastre: Fuică, Fl.Dinu - Costea 13 goluri, Ionescu 8 g, Soare 5 g, Buţea 5 g, Lefter 2 g, Mârşiu, Frangulea, Prună, Bădărău, Andrei, Chertif, B.Zaharia. CSU Galaţi va juca etapa viitoare acasă cu CSM Bacău II.


Articole înrudite