11 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Final de săptămână cu bune şi rele în viaţa echipei feminine de handbal Oţelul Galaţi. Vestea bună a venit sâmbătă, când s-au disputat partidele ultimei etape din sezonul 2011-2012 a Ligii Naţionale. Dacă formaţia pregătită de Alexandrina Soare îşi asigurase deja prezenţa în cupele europene, prin clasarea pe locul cinci, mai rămânea duelul dintre Diana Druţu şi clujeana Florina Chinteoan. Deşi Jolidonul a avut meci la Constanţa, scor final 29-30, Florina nu a evoluat şi n-am mai avut emoţii. „Didi” a înscris 182 de goluri şi a câştigat Trofeul Simona Arghir, ce revine principalei marcatoare din campionatul intern.
„Diana a fost pariul meu, pe care iată că l-am câştigat. Mă bucur pentru ea, este într-o creştere de formă care nu a trecut neobservată, fiind convocată la Naţională, sunt sigură că dacă ne vom califica, ea va ajunge şi la Olimpiada de la Londra”, ne-a declarat antrenoarea Alexandrina Soare.
Din păcate, însă, veştile proaste nu au ocolit echipa oţelară. Vineri seara, înainte de plecarea în vacanţă, jucătoare gălăţene şi-au primit abia o jumătate din salariul aferent lunii februarie, după care au fost anunţate de conducerea că sunt libere să plece unde doresc. De remarcat că nu mai puţin de 9 handbaliste din actualul lot sunt libere de contract, clubul are mari datorii iar sacul a ajuns la fund şi este greu de crezut că reprezentanta României în Cupa EHF va mai putea funcţiona. Situaţia este tragică şi, chiar dacă este foarte târziu, tragem un semnal de alarmă către autorităţile locale să analizeze cu simţ de răspundere, să discute urgent cu conducătorii echipei şi să găsească cea mai bună soluţie.


Articole înrudite