08 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Hocheiştii de la Dunărea au ratat prezenţa în semifinalele campionatului
Hocheiştii de la Dunărea au ratat prezenţa în semifinalele campionatului

CSM Dunărea nu a reuşit nici în acest an să se califice în semifinalele play-off-ului ligii naţionale de hochei. Sportivii pregătiţi de Marius Trandafir aveau nevoie de un parcurs perfect în turneul de la Galaţi pentru a mai spera la locul doi. Dunărea a fost învinsă categoric de Steaua, cu 11-4, iar locul secund se îndepărtase definitiv. Meciul cu Progym trebuia să fie câştigat, fie şi numai pentru orgoliu.
Partida a fost de un dramatism rar întâlnit. CSM Dunărea conducea cu 4-2 cu 10 minute înainte de final, dar jucătorii din Gheorgheni au reuşit să egaleze. Harghitenii au marcat golul victoriei la loviturile de penalitate şi s-au impus cu 5-4. Dunărea s-a impus în ultimul meci împotriva Sportului Studenţesc cu 14-6 într-o partidă în care apărările au fost practic inexistente.
Dunărea mai are de disputat 3 meciuri restante dar sezonul s-a încheiat practic pentru gălăţeni. Chiar dacă au beneficiat de un lot valoros, hocheiştii gălăţeni nu au reuşit să-şi îndeplinească obiectivul. Problemele financiare şi pauza din luna decembrie şi-au pus amprenta pe evoluţiile jucătorilor. Se pare însă că Dunărea va primi un ajutor mai consistent sezonul viitor, de la administraţia locală. Galaţiul ar merita o echipă puternică de hochei pentru că oraşul de la Dunăre are tradiţie în acest sport. Huţanu, Olenici, Berdilă, Tureanu, Brandabur, Chiriţă, Burada, Andrei Nuţu, Geru sunt nume de legendă ale hocheiului românesc şi toţi au evoluat şi pentru Dunărea. A sosit timpul ca sportul cu pucul să redevină ceea ce a fost şi mai mult decât atât în oraşul de la Dunăre.


Articole înrudite